|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
(riješeno) Wireless na laptopu
ok, kupio sam ovaj laptop i maloprije instalirao windows 7 professional na njega (bez sp-a). i sada me zanima kako da se spojim na wireless koji imam postavljen doma. laptop koliko vidim u opisu proizvoda ima wifi tako da bi se trebao moći spojiti ali ovaj mi ne detektira nikakvu mrežu. možda ja nešto krivo radim jer ovo mi je prvi put da instaliram windowse 7 ili radim aktivno na njima. kad pogledam u device manager vidim ovo. može bit do drivera s obzirom da nisam nikakav cd dobio uz laptop tj. jesam, ali isti treba internet da bi instalirao neke dodatke. tutnuo sam mu kabel u e. port, al ne reagira na to nit ga router vidi (koliko mi se čini). može pomoć za nuba? ako treba kakve dodatne info, samo recite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Fale ti driveri ako za LAN tako i za wlan te se zbog toga ne možeš spojiti na net.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
ok, malo mi je lakše. daj mi pls neki hint kak da provjerim koju karticu/ uređaj imam, kak da nađem drivere za isti itd. dal bi sp1 mogao imati drivere ili neki support za mrežnu pa da jednostavno njeg prvo instaliram? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Neće samo od sebe, otvori > http://www.samsung.com/us/support/downloads/global i odaberi svoj model, ovo je za Lan > http://www.samsung.com/us/support/su...name=NP270E5V# za wireless prvo trebaš po Hardware ID detektirati čiju wireless karticu imaš u lapu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
nisam stigao ranije se baviti ovime pa se sad javljam prvo, hvala na odgovorima drugo, nikky, kad gledam hw ID nije mi jasno kak da znam čiju karticu imam recimo, ako uzmeš sliku iznad kao referencu, kada pogledam za prvi bluetooth device piše mi ovaj value: Code:
BTH\MS_BTHPAN Code:
BTH\MS_RFCOMM Code:
PCI\VEN_168C&DEV_0032&SUBSYS_4105144D&REV_01 PCI\VEN_168C&DEV_0032&SUBSYS_4105144D PCI\VEN_168C&DEV_0032&CC_028000 PCI\VEN_168C&DEV_0032&CC_0280 hvala za link na drivere. bio sam tražio ranije al nisam uspio. valjda sam fulao model ili nešto. treba li nekim redosljedom instaliravati ih? znam da se za desktop ide prvo matična, pa grafička pa ostalo. dal ovdje trebam prvo chipset pa grafičku pa ostalo ili nekim drugim redom? ugl, skinuo sam sve drivere za windows 7-32 bit i one koji su za 32-bit i 64-bit (zajedno). sad ću pričekati na odgovor. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Raspored je uvijek isti: Chipset > Reboot > Grafa > Reboot > Audio > ... Za wireless karticu, dani Hardware ID ubaciš u Google i dobiješ odgovor da se 99,9% radi o Atheros AR9485WB-EG. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
nikky, hvala puno. za sad sam uspio instalirati sve i preostaje mi podešavanje windowsa mojim potrebama, |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|