|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
(riješeno) Problem nakon instalacije Windows 8
Nakon sto instaliram Windows 8 i kada sledeci put ukljucujem laptop ili ga restartujem, vrlo cesto se desava da se ekran samo zacrni i nikako ne moze da se pokrene windows. Imam ATI graficku karticu i instalirao sam drajvere,ali ne znam zasto se to desava. Moze li neko da mi pomogne u resavanju problema? Unapred zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Bilo bi super kad bi znali koji je laptop u pitanju. Ako je to neki sa integriranom + dediciranom grafom onda novi driveri pomažu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Baš si našao laptop na koji ćeš staviti W8. Za njega je XP taman. http://www.itsvet.com/proizvod/msi-e...laptop/24/2328
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
U čemu je onda problem? Drži se Windowsa 7. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Omicron Alpha resident
|
Sa takvim stavom teško ćeš dobiti ikakvu pomoć. Opet, s druge strane odgovori ovdje su ubij bože. Uglavnom, ATI/AMD je izostavio podršku za Windows 8 za starije modele Radeon kartica (kao što je tvoja HD2000 serija). Postoji legacy driver, mislim da je posljednji 13.1, koji nudi kakvu takvu podršku za starije generacije ali opet to nije to. Uglavnom, preko Driver Fusion-a izbriši te drivere koje si instalirao i pusti Windows Update-u da instalira drivere. Driveri možda neće koristiti maksimum mogućnosti grafičke no biti će sasvim dovoljni za ugodan rad na laptopu, naravno koliko ostatak hardvera dopusti.
![]() |
#8 |
Registered User
|
Hvala Mario92. Ja jesam bio pustio Windows update,ali pre toga nisam obrisao instalirane drajvere i nakon toga bio je isti problem. A zasto mora preko Driver Fusion? A sto se tice mojih komentara,mislio sam da cu ovde dobiti vise informacija s obzirom na naziv foruma. Da sam znao da ovde ima toliko neozbiljnih clanova (da ih ne nazivam drugacije) ne bih se ni registrovao. Zato sto volim isprobavati nove stvari i svidja mi se novi Windows. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Omicron Alpha resident
|
Zato jer radi vrlo dobar posao u čišćenju starih drivera i smanjenju eventualnih problema zbog starih djelova drivera. Free verzija ne čisti sve odjednom ali nakon 2-3 pokretanja sve očisti. Nakon čišćenja probaj staviti legacy drivere.
![]() |
#10 |
Registered User
|
Hvala ti puno. Javicu jel uspelo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Omicron Alpha resident
|
Onda ih izbriši i ostavi one integrirane u Windowsima (nativne). Ako se tada budu Windowsi bootali bez problema onda je negdje nekompatibilnost drivera u pitanju. Eventualno probaj ove drivere. EDIT: Kao krajnju soluciju probaj ove modificirane drivere za legacy grafičke. Ti su malo riskantni pošto nisu službeni driveri tako da budi oprezan s njima, većina nema problema ali nikad se ne zna. Možda ćeš trebati uključiti Test Mode u Windowsima. Ako i dalje bude problema onda ne znam što još eventualno možeš napraviti.
![]() |
#14 |
Omicron Alpha resident
|
A sad, koliko sam ja shvatio najveća šteta je možda u glitchevima i krivom prikazu. Hardverske štete najvjerojatnije ne bude. Iskreno, napravio si najpametniji potez, Windows 7 barem ima dobre drivere za tvoju grafu. Ako se želiš igrat sa Win8 staviš je u virtualku i to je to ![]()
![]() |
#15 |
Registered User
|
Imam jos jedno pitanje za tebe jer vidim da si dobar strucnjak. Na Windows 7 mi se desava da mi se ekran refreshuje (blinka) kada laptop stoji ukljucen i ne koristim ga bar pola sata. Desava se se da se kontrast pojaca do maksimuma, blicne ekran i vrati se u normalu. Tako na svakih otprilike pola sata ako laptop samo stoji upaljen bez da nesto radim na njemu. Nije nesto da mi smeta vec mi zanima mora li tako ili moze da se to sredi da se ne desava. Kada koristim laptop onda ne blinka,radi sve ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Omicron Alpha resident
|
Moguće da laptop želi otići u sleep ali ne može. Moje iskustvo je bilo vezano uz neki specifičan group policy ali mi nije smetalo. Nađi drivere za ACPI za svoj laptop (i usput provjeri imaš li koji žuti upitnik u Device Manageru) Uglavnom - u power options provjeri za koliko vremena laptop ulazi u sleep. Ako se to vrijeme poklapa sa tim bljeskanjem onda je vjerojatno ACPI driver u pitanju.
![]() |
#18 |
Omicron Alpha resident
|
Hah, ne bih sumnjao u Avast nikad ![]() Iako, moguće, Avast 7 nije bio potpuno kompatibilan sa Win8, Avast 8 bi trebao biti ispravljen.
![]() |
#20 |
Omicron Alpha resident
|
A ne znam, osobno koristim Avast oko 3 godine, instaliran na WinXP, Win7 i Win8 i nikad problema s njim. Al dobro, bitno da je sada rješeno i da sve radi ![]() Bar se nadam da radi ![]()
![]() |
#21 |
Registered User
|
Radi. Eto od kada sam sklonio Avast nije se desavalo da se Windows nije hteo pokrenuti. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|