|
![]() |
#1 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
BSoD nakon ugradnje 560Ti
Otkad sam stavio 560Ti stalno imam BSoD u igrama nakon cca 15 min igranja, grafička uredno prolazi 3D čmarkove, ram testirao Memtestom, procesor je stabilan u Primeu...ne kužim, probao i brisati nvidia drivere drivercleanerom i staviti 3-4 verzije drugih, starije, novije...isto sranje. Probao sam i vent ubrzati da se drukčije kreće i već pri 60°C postiže 100%, isti bog. Ovo mi napiše kad dignem ponovo sistem, BCCode: 19 BCP1: 0000000000000003 BCP2: FFFFFA8006997A60 BCP3: FFFFFA8006997A60 BCP4: 00FFFA8006997A60 Čak i ne mogu sistem ponovo dići nego se kontinuirano loopa BSoD, nego moram ugasit komp i nanovo ga upalit. Any ideas? Zadnje izmijenjeno od: Dizel. 16.01.2013. u 15:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Kaj si napravil od ovoga? http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=223008 Po potrebi očisti komp od prašine, ali ne dok su komponente još zagrijane. Probaj testirati komp na def postavkama, postavke si napiši na papir. I daj malo više detalja o tom blue screenu. Probaj staviti nove Windowse. Ako imaš image, to je čas posla. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
3.14zda ®
|
Ti misliš da sam ja neka sobarica? Kakvih ti detalja oćeš o BSoD, plave je boje jebote ![]() Napisao sam xyz stvari koje sam probao. Niš ne pomaže, osim da je grafa u kurcu. Dok sam imao GTX260 nije bilo takvih problema, konfiguracija je identična, osim što sad imam 560Ti i sad me jebe u igrama samo. U windozama normalno radi (izdrkavanje na internetu, winamp itd) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
Pa dobro, možeš i poslikati. ![]() Jel se varam ili si tu memoriju nedavno kupio? Probaj izvaditi i natrag vratiti memoriju u slot. Probaj s samo jednom, pa s samo drugom, i tak dok ne odvrtiš krug. To što ti prolazi memtest ne mora značiti da je ista ispravna. Imam par doma koje prolaze memtest, a na koje god postake ju stavim povremeno yebe. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
3.14zda ®
|
Pa jedino mi to i samom smrdi uz grafičku, imao sam prije 2x2GB G.Skilla i dodao još 2x2GB identičnih. E sad postavke nisam mijenjao, ali sad su 4 slota puna i to je jedna od mogućnosti za BSoD. Na drugom kompu sam također dodao 2x2GB uz postojećih 2x2GB, čak nisu ni identične nego su jedne PK, a druge PQ serija G.Skila i nikad problema. U ovom glavnom su identični PI moduli i sere (ako je to problem) . Probat ću baš sa svoje dvije stare koje imam otprije, a ove dvije dokupljene izvaditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Smart. ![]() Možda treba malo povećati voltažu memoriji, zbog popunjena sva četiri slota. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ajd fino skini BlueScreenView pa bi onda mogli znat nekaj više ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
3.14zda ®
|
skinio...i? svaki put drugi error otkad mi se pojavljuje. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Pa jebemu napon, da me jebe to vjerovatno bi i pod Prajmom zviznio BSoD... |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
MCH (Memory Controller Hub). Dizanje ovog napona može pomoći kad koristiš više utora za RAM. Naročito ako ti je RAM kloknuti. Znači, prije si imao 2x2GB a sad 4x2GB. Digni napon i probaj. Koji Prime test koristiš? Smal FFT je za CPU. Probaj izvrtiti blend test za RAM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Za početak stavi, kao i obično, RAM na manju frekvenciju i ostavi mu 2.0/2.1V čisto da ga eliminiraš. Ak je nakon toga sve ok, znači da si ipak pretjeral s RAMom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
jel ti se nakon BSOD-a dump-a? ako da, skini ovo. mozda natukne u cemu je problem http://www.resplendence.com/whocrashed |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ja bih smanjio frekvenciju meme i GPU-a dok je u loadu (3D frekve, ne znam kak se točno zovu za nVidiu) pa onda probao igrati nekaj. Ako se igra ne sruši (ili ako će duže vremena proći od rušenja) 99% je grafa u banani.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|