|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
(riješeno) PC se smrzne tijekom rada uz zvuk spinupa HDD-a
E brate za naslov neznan stvarno kako da ga stavim, nek neko da ideju kad procita problem Posto sam sad presao na na SSD i na njemu su mi windowsi i ostali programcici(opera chrome itd) U operi mi se s vrimena na vrime kad pribacim tab, ili selektiram nesto zamrzne komp, i onda cujem mehanickog kako se pali, i to traje dvi tri sec i onda prestane, u chromeu mi se isto to zna desit, kao i u jos nekim programima, ali u njima više kad uprem save as, mada mi je desktop oznacen, koji je na SSD-u nadam se da me razumite sta ocu rec ![]() jedino rjesenje koje za sad imam je da stavim turn hard disk off after: Never ![]() ali ja bi radije da je on vise iskljucen nego ukljucen a da se pali samo kad mu se pristupa e i da indexiranje je iskljuceno tako da ga ono ne pali, a od drugih programa mi jedino avast mozda smrdi Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 19.10.2012. u 12:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
hmm...napajanje mozda zeza? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Pa možda je to normalno ponašanje. Save as obično "podigne" sve diskove iz soavanja (neovisno piso na njega ili ne). U konačnici ako ne želiš trpit stalno paljenje diska onda ti mora bit ili uključen stalno ili kompletno ištekan iz os.a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
a nista stavit cu da se gasi nakon 45 min, pa nece iritirat ko sad svakih 10tak min, i nije mi problem kad kliknem save as, vako i nako onda nesmeta cekat, al dok browsam i gledam jutub onda iritira kad prikine video na par sec A do napajanja sumnjam da je jer mi na occt-u na svakom testu izdrzi dvi ure(sam prekinem nakon toga), a ako moze izdrzat psu test, sumnjam da opera + skajp/flash guta vise struje Btw vjerojatno je i hdd sj.... Jer mu ima 5-6 god (seagate) Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 20.10.2012. u 16:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Gle ne mora bit sj.... hard. Frend je isto imao problema sa seagatom kad nije bio sistemski, isti simptomi stalno je parkirao glavu i gasio se te onda poslije paljenje .... na kraju je napravio program koji je stalno petljo po hdd.u tako da se ovaj više nije gasio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
evo cisto informativno, je do harda, ima bad sectora, poceo nestajat, znaci umire, napravio sam backup na vanjski, sad ga drzim unutra dok ne skupim za novog(nema garancije, premda je 5 godina gare, ima mu cca 6 a samo 20000 sati rada) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|