|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2005
|
Se515 Dsl Problem
imam problem sto me svakih pola sata/45min ovo jebene smece od gigaseta515 izbacuje, tj. nemam vise pristupa internetu, vec svaki put moram iscupat to govno od rutera, pa se opet ponovno logirat...za popizdit...zvao je te kretene iz tekoma, donesli drugi ruter i isti k*rac....PA STA JE TO?????????? U cem je problem??? zna li mozda neko?? Ne znam di se mogu pronac pod Windowsima "connect timeout" ili "pppoe-timeout", "ecp_interval", "ecp_failure", ne za LINUXE. Cuo sam da se to tak nekak moze sredit... ili mozda neke drajvere??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
HW&WLAN expert
Datum registracije: Mar 2003
|
koji firmware koristiš?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
do you speak it?
|
flashaj mu novi firmware ![]()
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
2.14.02.19_BA010a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
:confused: :confused: : hello2 : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
do you speak it?
|
jel ti u opcijama stoji DIAL ON DEMAND ili always online? stavi always online (tako nekako) nemoj staviti DIAL ON DEMAND, probaj onda kako radi ako i dalje zeza i prekida vezu, zovi 0800 9000 i psuj.. imam mnogo losheg iskustva sa DSLom u startu zato sto linija kod njih na DSLAM-u nije podesena kako treba, kada to srede, sve radi perfektno..
![]() |
#7 |
Registered User
|
koji jebeni novi firmware da koristim???? trenutno koristim: 2.14.02.19_BA010a di skinem novi?? Pa ukljucen mi je ALWAYS ON...nije to problem... di se mogu pronac pod Windowsima "connect timeout" ili "pppoe-timeout", "ecp_interval", "ecp_failure", ne za LINUXE???? to tu treba nest nastelat...samo ne znam di se to nalazi... :mad: |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
tvoju ADSL vezu odrzava ISKLJUCIVO ROUTER! zovi 0800 9000 i zali se da ti prekida ADSL veza, meni su prvo nesto podesili na adsl-u na samoj centrali, onda su zamjenili router, nakon toga je sve bilo ok
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
ma nek si jebu mater-zvao sam ih milijardu putam, drkali su po ruteru, i zamijenili ga....al isti kurac....opet cu ih zvat...jebo im pas mater... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
koristis li kakav p2p?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
eMule se ne gasi ![]() jel moguce da se pregrijava (vruc je dosta nakon malo vremena) zbog prevelikog broja konekcija i da zato baca van??? ili treba mozda stvarno neki novi apdejt firmwarea???... :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
do you speak it?
|
ako ne koristis wlan, probaj ga disable-ati ja sam disableao wlan i manje se grije... ali za emule i ostalu hardcore p2p ekipu, ti stvarno treba PRAVI GATEWAY/ROUTER a to se515 nije
![]() |
#14 |
Registered User
|
pa moram imat enejblan wlan zbog laptopa...on se spaja bezicno na net.... pa sta mene briga jel to taj ruter za to ili ne...jedino je taj bio u ponudi, i zaboli me dal je za to ili ne...Nek se jebu, nek slazu, nek mijenjaju, nek rade sta oce....ocu da to sljaka... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
ostade moj slučaj nerijesen.... : baad : : baad : |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
vjerovatno ti veza puca radi njega probaj jedan dan ne koristit eMule i onda ce ti sve bit jasno ovako ht mozes zvat svako 15 min, oni mogu na svaki poziv poslat terence ali ti niko ovaj problem nece rijesit
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ili nagovori ternce iz HT-a da ostanu tih 30/45 min. i uvjere se da veza puca. Nešto mi govori da je sve OK dok su oni kod tebe, a tvoj lap niš ne skida s neta. Drugo, ovo je samo dio (header + ono bitno) jednog posta koji je kružio okolo svojevremeno...nisam siguran koliko ima istine u njemu. DSL DAQ Subject: Kako skidat mnogo, a mucit se malo? Guide o downloadanju! From: Hrizip Date: Tue, 01 Feb 2005 03:34:48 +0100 Lines: 375 Newsgroups: hr.comp.mreze.p2p,hr.comp.adsl T-com filtira promet po principu ako otvorite previse konekcija oni ce vam taj port na kojem se to zbiva na kratko blokirati (throttle-at), to se "golim okom" ne vidi, sve dok ne instalirate neki 3rd party real time network traffic manager, no kada ga instalirate vidjet cete da promet svake sekune padne na nulu pa je jednu sekundu na nuli a drugu je na maximumu, u prosjeku na taj nacin je promet prepolovljen, ta se limitacija SLUCAJNO ne aktivira pri HTTP i FTP transferu nego samo na portovima koje koriste poznati leecher p2p programi. Problem treci: hitlerkom blokira intenzivno koristenje p2p alata na nacin da mozete imate razne lose efekte, od sporog tranfer rate-a, preko usporavanja kompjutera pa do random disconnectanja! Rjesenje: Kao prvo treba koristiti ili random portove na svim p2p programima, bitcomet to radi by default, dom eMule ne ili pak staviti neke divlje, non default, portove.
![]() |
#20 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Firmware za Gigaset SE515 dsl može se nabaviti ovdje pod "Service Downloads" jednom kad bude dostupan. Trenutno (20-08-2005) nema niti jednog. Vlasnici Gigaset USB 54 Adaptera, koji se također isporučuje u HT-ovom paketu, mogu skinuti driver ovdje , također pod linkom Service downloads". Trenutna verzija je 1.0.0.14 , teška je 7,5MB. Puf, pant, evo što sam našao na netu vezano za tweakanje mrežnih postavki Windowsa XP: klik
Zadnje izmijenjeno od: mirkoB. 26.08.2005. u 20:11. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|