|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
(riješeno) 486 konfa, 4 beepa, 1 dugi i 3 kratka
Imam jednu 486icu kompletna je sa svom periferijom ali ne radi. Pali ali se čuju 4 beepa 1 dugi i 3 kratka ali u nekom čudnom ritmu. Po ovim novijim mbo-ovima to je tipkovnica, ali probao sam s drugom tipkovnicom i isto bude. Nije nitko vjerojatno ništa dirao, a ja ne znam šta da gledam pa ako ima netko stariji/iskusniji s nekim prijedlogom.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Vidi koja je matična, pa izgooglaj beepove.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Probaj grafu zamijenit. Ovisno o chipsetu su kodovi, ali u većini slučajeva sam imao 1 dugi i 3 kratka kad grafa rikne. Na nekim pločama je 1 dugi i 2 kratka. Moguće je i da je problem sa procom. Proguglaj chipset pa vidi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ne piše ništa koja je matična, samo sam uspio vidjeti na bios čipu da je u pitanju award bios ovdje kaže da je grafa http://www.pcguide.com/ts/x/sys/beep/award.htm mislim da imam jednu isa ili vesa grafu pa isprobam to e i turbo mi ne radi ![]()
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako nema Award nego AMI BIOS, onda to znači da je problem u ramu. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50273 Kad se komp pali, na prvom screenu (onaj crni gdje napiše komponente) stisni tipku Pause (sredina tipkovnice, na vrhu). Gore lijevo ti piše model ploče pa skini manual. Ili otvori kućište i vidi što piše na samoj ploči (obično oko proca ili između PCI slotova).
![]() |
#6 |
Premium
|
Izvadio grafu i vratio ju nazad i proradilo. Čak sam odigrao prehistorik jednu partiju, dok mi duh nije pobjegao pa sam ga škljocnio ![]() Proc radi na 66 Hz, a turbo nama pinova za uštekat. Na matičnoj piše tb sw, ali nema pinova ili ih nisu stavljali ili je otkinuto.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
probaj ih spojiti spajalicom :P |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|