Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.05.2011., 22:27   #1
Spale
Registered User
Moj komp

Spale's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Acess point, router

Ne znam tocno strucni naziv, ali trebao bi mi ruter koji bi hvatao jednu mrezu, te bi se na njega spajao zicno s kompom.

E sad me zanima dali postoji nesto tipa da se s tim ruterom spajam na tu mrezu, a da se lapom spajam na taj ruter bezicno isto? Komp moze zicno.

Imam siemens sx763 i mislim da ne mogu nista slicno s njim izvesti, ta mreza nije zasticena, tj. mac adresa od mog kompa je upisana, i od lapa tako da je zastita na taj nacin.

Ta mreza je udaljena cca 150m, ali cak i sa obicnim usb adapterom je hvatam, i sa lapom.

Imam jos jedan problem, ruter od frenda je udaljen od mene nekih 70m, ne mogu ga uhvatit nikako, jest da ne postoji opticka vidljivost, tj. 2 zida su izmedu, ali u drugom pravcu na toj ili malo samo manjoj udaljenosti hvatam, jest da je signal los, ali hvata probao sam s ovom antenom http://www.edimax.com/en/produce_det..._id=1&pl2_id=8 i uhvatio sam na sekundu dvije, ali to je kao da nisam uhvatio..

I sad mi treba preporuka rutera koji bi obavljao ove dvije funkcije, te antene koju bi postavio na taj ruter. I dali se moze npr, on povezati zicno s kompom, a postojeci wifi usb prebacit u acess point i sherati tako da se lap bezicno spaja s kompom?

Malo previse pitanja :s

Hvala.
Spale je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge