Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.02.2011., 17:29   #1
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Čudan problem s diskom

disk je Samsung T166 320GB HD321KJ.

radi se o ovome..

imam 3 diska u kompu.. taj samsung, hitatchi 80gb sata i wd 40gb ata
jučer ugasim komp normalno, danas ujutro prije paljenja idem izvadit disk taj WD van jer mi ne treba, skinem kavez s diskovima, odšarafim ovaj van i bacam sve unutra.. tj. ne bacam, nego držim pažljivije nego jaja.. palim komp i pojavi se starting windows i tu komp stane, i čuje se glava kako lupi jednom u 5-6 sekundi.. koji sad to vrag? probam dić system recovery, isto.. vadim kavez van, spajam disk na drugi komp, drugo napajanje, drugi sata kabel.. dignem windowse od tog drugog kompa, i taj samsung koji škljoca se uredno pokaže.. sve mogu po njemu.. ima dvije particije, sve pokreće sa njega, filmove s druge particije.. ona na kojoj su winsi ima neki problem.. ali normalno ulazim u sve foldere koji se nalaze na c particiji.. probam chkdsk iz windowsa, dođe do 57625 files processed i tu počne lupkat i ne prestaje.. kad sam radio chkdsk iz system recoveryja, tamo baci da nema bad sectors.. i sad ja više neznam šta da napravim.. nije vrag da je hard odradio svoje.. kupljen je u ADMu 7.4.2008. godine.. neznam koliko garancije ima..

EDIT:
upalio hd tune, smart javlja grešku C5 Current Pending Sector i vrtim error scan i ima dvije crvene kockice na 9260MB.. znači ode disk..

Koliko je garancija na Samsung diskove u ADMu?

Zadnje izmijenjeno od: T0mB1ll. 06.02.2011. u 18:01.
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2011., 19:11   #2
Alenko_76
Premium

Alenko_76's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
2 ili 3 godine, ovisi o modelima.
Oglas

Oglas
Staro 07.02.2011., 16:03   #3
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
povadio sam sve sa diska, napravio low level format sa Hard Disk Low Level Format Tool, i sad vrtim error scan sa HDTune i nema errora.. SMART pokazuje da je sve u redu..

dal je moguće da se to neš softverski zblesiralo, jer disk nije padao niti tresen?
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno