Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.04.2005., 11:57   #1
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Hladenje Chieftec Mash midi

Ovako zanima me kako da rasporednim ventove u kućištu.

Na zadnjoj stranici je 120 mm fan (dali da piri unutra ili van), bocno 2 fana od 92 mm od kojih jedan za hladit proc i ima na sebi fun duct (dali taj fan treba pirit na proc ili odvodit toplinu s njega), i nakraju 3 x 92 mm za hladit diskove.

Dakle bitno mi je sema koji da upiruje a koji da ispiruje zrak iz kucista. I da ne zaboravim imam Prescotta!

THX

Zadnje izmijenjeno od: Darth Vader. 13.09.2006. u 23:13.
Darth Vader je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2005., 13:43   #2
Jozo
act of God

Jozo's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
120 vanka, sve ostalo unutra s time da nastelis fan duct na ventilator od procesora.
Oglas

Oglas
Staro 11.04.2005., 15:24   #3
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Kontas tako. ma zanimalo me taj fun-duct dali da piri na proc ili da odvodi zrak s proca. Ja sam konto da odvodi.
Staro 11.04.2005., 16:26   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Zavisi što ti radi vent na procu, ako on odvodi zrak s proca (najčešći slučaj) onda i ovaj na bočnoj to treba isto raditi...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2005., 16:42   #5
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
Zavisi što ti radi vent na procu, ako on odvodi zrak s proca (najčešći slučaj) onda i ovaj na bočnoj to treba isto raditi...
Pa to sam si i ja nekak konto. Imam Cooler THERMALTAKE Silent i dosta snažno piri na bocnu stranicu tako da kontam da bi onda ipak trebao taj bocni pirit prema vam ili ...

Zadnje izmijenjeno od: Darth Vader. 13.09.2006. u 23:13.
Darth Vader je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2005., 16:53   #6
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Pa kažem ti svakako prema van ako ti taj na procu odvodi zrak s njega. Ovako bi dobio sudaranje zraka u tunelu i ko zna što...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2005., 17:53   #7
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

THX momci. Vidit ce mo kako ce to sve izgledat. Sad treba love da se kupe fanovi.

Ja sam konto staviti 120 mm iza, 1 da odvodi s proca taj fun-duct, 1 ispod njega da piri unutra i jedan da piri na diskove.

jel to ok ili ....?
Staro 11.04.2005., 18:14   #8
Gigi1
Premium
Moj komp

Ja ti predlazem da ti 120mm vent. upuhuje zrak-pretpostavljam da je dosta blizu procu i vjerojatno memoriji tak da ti hladi sve oko proca posto je povrsinski velik., onaj na bocnoj 92mm donji neka ti isto upuhuje posto on upuhuje blizu graficke ako se nevaram, e a onaj iznad njega neka ispuhuje topli zrak od proca(znaci van).
oni za hardove neka ti ispuhuju zrak.
2. kakvo ti je napajanje,.tj dali slucajno ima i s donje strane ventilator(to ti puno znaci jer ti i ono sluzi da izbacuje topli zrak iz kucista), ako ne predlazem ti da fino na gornjoj strani kucista irezes rupu za josh jedan 120mm ventilator koji bi ti ispuhivao zrak van iz kucista(topli zrak je laksi od hladnog pa se dize prema gore).
E i josh nesto-broj ventilatora koji ispuhuju zrak van nesmije biti manji od broja ventilatora koji upuhuju zrak posto ce ti se stvarati toplinski cepovi.E i mislim da ti netrebaju sva tri ventilatora za hardove, radje si kupi 120mm i malo si modaj kuciste
Staro 11.04.2005., 18:36   #9
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Da! Vidim ima dosta razlicitih teorija . Ova da 120 mm piri unutra, jedan van s proca i jedan unutra ispod proca nije tako losa. Mora mi svakako jedan pirit na diskove a moze i jedan ispod pirit prema van. Kuzim da bi doslo do nekog propuha.

Napajanje nema vent od ispod mada kontam da cu to sljedece investirat. Pa dajte onda neki prjedlog za napajanje da bue dobro za moju konfu, po mogucnosti tiho. Kuciste mi se zasad neda modat da nesto rezem i pilim dok ne isprobam sve kombincaije ovako i vidim ocu bit zadovoljan.

Ajd ako ima jos prjedloga samo dajte!

THX!
Staro 11.04.2005., 19:01   #10
dDario
Premium
Moj komp

dDario's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Ako 120ku okreneš prema unutra trebao bi stavit nekakav filter protiv prašine na njega i bilo bi dobro napravit blowhole s gornje strane kućišta da zrak koji 120ka upuhne može izać. Za HDD je bitan što veči protok zraka i to da puše sa donje strane po elektronici, pa stavi da puše po njemu. Duct se stavi u onom smjeru u kojem puše CPU cooler, a onaj ispod Ducta da puše po karticama.

IBM T43 > Centrino M750 > 2GB DDR2 > 60GB > DVD-RW > 14" XGA
Atom 230 > D945GCLF > 1GB Buffalo > 120GB > DVD-RW > HP L1940
Atom 330 > D945GCLF2 > 2GB G.SKILL > 160GB > DVD & DVD-RW > SM720N

E1400 > G31-M7 TE > GB DDR2 > 80GB > DVD & DVD-RW > SM720N
E1400 > G31-M7 TE > 2GB DDR2 > X1600Pro > 250GB > DVD & DVD-RW > SM932B

X4 9950 > AM2NF3-VSTA > 2x2GB G.SKILL > Parhelia 256 > 2x 640GB > DVD-RW > 2x SM205BW
E6300 > ASUS P5B > 2xGB kingmax > X1900AIW > 2x320GB > DVD-RW & DVD-RW > LG 194WT

dDario je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.04.2005., 19:31   #11
Gigi1
Premium
Moj komp

Gle ja imam vrlo vrlo slicno kuciste ko ti samo malo vece, tak da znam o cem ti pricam,znaci-
1. 120mm puse unutra
2. 92mm donji puse unutra(bocna stranica)
3. 92mm gorni puse van(bocna stranica)
4. 92mm za hardove pusu VAN
5. puno bi dobio da si stavis gore josh jedan 120mm fan.tj da si modas kuciste,to ti je sat vremena posla uvrh glave,a puno bi dobio s tim 120mm.

Citiraj:
Kuciste mi se zasad neda modat da nesto rezem i pilim dok ne isprobam sve kombincaije ovako i vidim ocu bit zadovoljan.
koju god kombinaciju odaberes ovo ce ti dobro doc zato kaj ce ti uvijek topli zrak ici prema gore!!!

Citiraj:
Pa dajte onda neki prjedlog za napajanje da bue dobro za moju konfu, po mogucnosti tiho.
Ovisi koliko kunica mislis potrosit!!!
Staro 11.04.2005., 20:26   #12
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Ok GIGI majstore bit ce kako ti kazes. al sad da ja jos malo budem dosadan oko hladjena diskova. Sta mislis o kombinaciji Jedan piri na diskove i jedan piri van od diskova. Ili kontas da su ova dva sto pusu onutra ovoljna da ih hlade a ovaj jedan da odvodi tolinu snjih?

za napajanje kontam sta ja znam neki 500 kunica!?? ili?
Staro 12.04.2005., 10:56   #13
Gigi1
Premium
Moj komp

Sto se tice hardova, mozes si stavit jedan 92mm da ti puse po njima, a neka ti drugi izbacuje van. e ali ovaj koji ti puse po njima preporucam neki filter za prasinu da ti nezaprasi elektroniku.
zasto sam mislio da ti kod hardova oba izbacuju zrak van,zato jer ce ti dio toplog zraka dolaziti od onog 120mm koji ti ubacuje zrak sa straznje strane.uglavnom nemoj da ti oba dva pusu po hardovima,barem neka jedan izbacuje zrak.

A napajanje: imash chifteca 420w dual fan, u linksu za cca 430kn.

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno