|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
Asus M3A Green koruptirala BIOS nakon zamjene RAM-a?
Imam veliki problem i ne znam sta da radim. Pre jedno nedelju dana mi je drug poklonio ASUS M3A green plocu i ASUS EN8600GT graficku posto sam to vec dobio na poklon resio sam da kupim komponente koje mi fale i prepakujem nov komp u staro kuciste. Kupio sam AMD Athlon II X2 240 i frontier 550w napajanje ali zbog nedostatka novca nisam uzeo memoriju pa mi je drug pozajmio svoju iz svog racunara da koristim dok ne budem imao novca da kupim svoju i dao mi je Kingston hyperx 1GB 1066mhz. Sklopio sam racunar i sve je radilo super naravno iz starog kompa sam uzeo hard i dvd rom. Jedno 5 dana je sve funkcionisalo kako treba instaliran mi je Windows 7 64 bit-a. Juce sam dobio neki novac i odlucio da odem da kupim memoriju kupio sam 2x2gb kingston na 800 mhz i stigao kuci izvadio sam onu kingston xyperx i ubacio dva nova slota koja sam kupio ali onda kada sam upalio racunar na prvoj strani kod podizanja sistema gde racunar detektuje velicinu memorije racunara i da li je tastatura ubacena itd. mi je izbacio obavestenje system have suffered an error pls dont reset or turn of youre computer ili tako nesto i pojavili su se procenti pored kada je stiglo do 96 ili 100 % ja sam zadnju cifru video 96% racunar se sam ugasio. Kada sam pokusao da ga upalim ne dobijam nista na ekranu monitor mi stoji na stand buy-u kao da je iskljucen racunar led lampica je upaljena kuleri rade hard disk radi ali niti mogu da udjem u bios niti da dobijem bilo koju sliku na monitoru. Probao sam da vratim staru memoriju ne vredi, vadio sam bateriju nista ne pomaze. Probao sam da iskljucim sve sa racunara osim procesora i graficke ploca i dalje radi kao ali ne daje nikakav signal da nema memorije niti bilo koji zvuk. Da li mi je ploca crkla? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Trebao si do kraja procitat sto kaze. Meni se to desilo sa starom Asus pločom, corruptan mi je BIOS-bio...neznam dali je tebi problem u tome, ali.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() |