|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Wireless ping poraste pri downloadu
Ovako imam jedan cudan problem i ftk ne kontam u cemu je frka :S. Spajam se na wireless router od frenda preko puta, htjeli smo malo odigrati u wlanu neke igrice i tako to.Danas sam htio isprobati multiple connection downloading na torrentima i vidim da mi njega konekcija stvara problem.Znaci signal je ok 60/100 pokazuje na linuxu, 4 bars-a na Win xp i sve sljaka dok se ne krene downloadat, brzina raste do 100 kB/s (inace je brzina 3mbps) i onda krene padat. ja odem pingat router i vidim ping 500-600-700, zaustavim download spusti se na <1, 1 i po nekad, rijetko 2. I dok downloadam i signal opadne na 2 bars-a... U cemu je problem :S.Chip na kartici mi je Ralink RT61 on korisiti huawei wireless router. Any help ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
kod downloada problem je do torrent-uploada, probaj ga ručno ograničiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Ne samo da je to normalno, nego je isto tako normalno ako vas je troje i treci pocne downloawdati bez ikakvih limita i QoS tebi ping odmah skace. Mi smo se znali zvati u krug 15min dok nebi skuzili tko je odcepio download. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Ne ![]() I imam drugu situaciju, 3 router tu zgrada preko puta mene, opticka vidljivost, udaljenost 10-15 metara, jaka antena, signal 5/5 bars-a ali kada pingam ruter ping skace ponekad do 23-50, i nekada dodje do timedout, inace bude <1,1 i 2 ping... Svasta :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Buniš se malo. I da si sam na mreži opet je normalno, pogotovo preko wirelessa. Ajmo laički: Tvoj komp mora čekat red da može poslat pakete routeru. Nemoraju drugi ništa downloadat, dosta je samo da su spojeni i da se to događa. Isto tak i da nisu. Ruter je preopterećen paketima + bežićni način spajanja.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
To je normalno i kod mene kuci ista stvar ping od Laptopa do AP-a bude oko 200 , 300, 400 kad nesto downloadujem na laptopu.. znaci to je sve OK Takodje mozes osjetit i malo kasnjenje pri otvaranju stranica prilikom aktivnog downloada.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|