|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Dec 2008
|
![]() Nabavija sam zalmana 7000, koji je naravno, bez fan mate-a, spravice za regulaciju vrtnje. Ukljucija sam konektor (3-pinski) na maticnu (4-pinski) i kad upalim komp, taj ventilator doslovno tuli, ka malo dite. Moze li se to nekako srediti, da se smanji brzina ventilatora, neki program ili nekako hardwerski? Ima li netko fanmate viska? ![]() Zadnje izmijenjeno od: ivoHuljev. 24.12.2009. u 02:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
a možeš dobiti i 2 komada za 30 kn http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=171465 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
isključi u biosu opciju (ako već nije) da ti matična regulira brzinu ventova, instaliraj speedfan i u njemu možeš upravljati brzinama venta, čak ovisno o temperaturama pojedinih komponenti.
![]() |
#9 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Naravno kad Zalmana nemožeš kontrolirat preko ploče, nego je on uvijek na max. Može se kontrolirat preko fanmatea ili nekog drugog potenciometra.
![]() |
#10 | |
Avocado
|
Citiraj:
Znam iz prve ruke... I ventove koji imaju samo 2 pina kontroliram speedfanom, tako da nema govora dal radi ili ne, nešto je ili do tebe ili do matične.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
na nekim pločama (većina na kojim sam probao) ne radi speedfan na svim fan konektorima. na cpu fanu je uvijek radio. ako na tvojoj ploči ne radi na cpu, probaj ga uštekati na neki od sys fanova, pa pokušaj podesiti speedfan za njega. ne zaboravi u biosu iskopčati alarm za cpu fan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Tako je, kod mene µGuru one ventilatore koje ne kontrolira prema obrtajima kontrolira preko napona, tj. smanjuje im napon ovisno o temperaturi koju ti zadas za min/max i referentnoj mjernoj tocki na ploci, bilo to CPU temp, SYS temp ili PWM temp... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Avocado
|
Citiraj:
U biosu cpu qfan i chassis qfan isključi. Na svim asusicama dosad koje sam isprobao speedfan radi, pa stvarno ne razumijem zašto ne bi i na tvojoj ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
Datum registracije: Dec 2008
|
Napravija sam sve šta si reka, ali jednostavno neće pa neće. Gad mali. ![]() Sutra kupujem FanMAte i ko ga ****. Hvala na trudu, stvarno. Iskreno, poludim kad nešto ne radi, a nema nikakvog razloga da ne radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Avocado
|
Citiraj:
Ja jučer probao na gigabyteici 965ds3p speedfan pa ne radi isto tako, šta ćeš :S
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
SpeedFan i Gigabyte? ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
otišo po cigare i nesto
Datum registracije: Oct 2009
|
E kolega puno fala kaj si to smpomenuo, baš nekidan isprobavam na MA770-UD3 i neće i odjednom bsod i tako dva puta. Bar sad znam uzrok toga, a brijom sam da opet driveri od grafe zezaju! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Speedfan je jedan od boljih programa za ubijanje ploca ![]() |
![]() |
![]() |
|
|