|
![]() |
#1 |
grey hat
Datum registracije: Oct 2008
|
![]() Pozdrav svima... kao prvo htio bi se u naprijed zahvaliti na svim odgovorima i savjetima jer sam novi u Apple svijetu. Nedavno sam kupio Apple iBook G4 800 MHz 628 MB RAM Mac OSX 10.4.11 Tiger Trebao bi mi služiti za mp3, internet. Te ako je ikako moguce za stariju verziju dreamwavera i photoshopa. Tj za web design. Problem - spor je. Pošto je već star cca 4 godine, i nije nikada reinstaliran OS, dali bi to ikako pomoglo. Gdje da nabavim DVD sa OS-om? Pošto je kupljen iz amerike i ima originalni software... ali nemam nikakav software na dvd-u pa zanima me kako da reinstaliram os. Znam da postoje fore sa torrentima ali onako na legalan naćin kako da ga promjenim. Još me zanima da li bi štogod na brzini dobio ako downgrad-am na 10.3 ili niže. Kako da izvućem maximalno od njega? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Sto je tocno sporo? Bootanje? Startanje aplikacija? Je li prenatrpan softverom? Ako je imas npr. Appzaper s kojim mozes pocistiti aplikacije. Jel dosao Tiger s njim? Ako jest, nema nista nelegalno u skidanju image-a Tigera sa torrenata i instalaciji istog.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
grey hat
Datum registracije: Oct 2008
|
boota se za moje pojmove vrlo brzo, aplikacije kada jednom startam su ok, problem mi je npr. nemogu gledati youtube normalno - šteka, dobio sam sa njime 3rd party softwarea koji mi ne služi, generalno je full usporen ko da se guši. čak dok pišem ovaj text ima malo latencije,zna mi i dock te finder malo štekati ali najviše me živcira kada safari šteka.... npr. u idle stanju sistem koristi 10-20 % procesora a user sa npr dreamwaverom idle i safarijem otvorenim 30% preko activity monitora pazim da ne napunim ram-e do kraja, žalosno uglavnom. znam da ne mogu očekivati previše od 3 godine starog ibooka ali.. kaj sad. za novi macbook nema se love a pc više nije niti opcija |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Utopi taj lap, jer ti nikad nebude dovoljno komotan za rad i slozi si hackintosh ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Reinstaliraj OS, moja preporuka. Stavi Tiger opet i mislim da neće biti problema. Nema potrebe downgradeati na verziju niže, Tiger sasvim zadovoljavajuće na tom stroju. Nikad ne znaš što je prošli vlasnik radio na tom lapu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Evo da se i ja javim pa da neotvaram novu temu malo ću bumpnuti ovu. Dakle nabavio sam si PowerBook G4 i naravno na njega s DVD-a stavio 10.4 Tigera (ono da pobriše cijeli disk pa da stavi novi OS) i sad imam par pitanja : 1) Neželi mi bootati ako ne držim pritom command tipku...samo nju ništa drugo.dakle command i onda pretisnem power tipku 2) da li se ikako može u kalendaru tj datumu namjestiti da je ponedjeljak prvi dan a ne nedjelja 3) je se može nekako srediti da s ipoda puštam muziku jer ipod mi ima 80gb disk u sebi a ovaj laptop 60... 4) koja je kombinacija tipki za slash tj kosu crtu...vidim ju ne tipkovnici ali nekužim kako ju dobiti...jedva sam skužio za @ kako ga dobiti ![]() naravno laptop mi služi za na faks, muziku i gledanje tu i tamo koje serije |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|