|
![]() |
#1 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
(riješeno) Ugradnjom jače grafičke kartice računalo je sporije
Pozdrav! Ovako, imam slijedeću konfu Imam i još jedan komp, star 7 godina: Citiraj:
OS je XP SP3. Za ostala pitanja, samo me pitajte ![]() Unaprijed hvala na pomoći. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Catalysti preko verzije 6.X nisu za AGP i ugavnom rade vise stete nego koristi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Omicron Alpha resident
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Htio je reći da valjaju / rade ok do ver. 7.5 a da su kasnije verzije problematične ako se radi o AGP verziji. Mada sam ja stavio ver. 9.6 (dobro uz malo kemijanja zbog nepotpunog inf) stavio za Asus EAH3450 (isto AGP) i radi bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Morat ćeš sam istraživat, osim ako nema kakvu drugu preporuku. Koja je ver. na support stranicama proizvođača te grafičke? Evo gledao na ATI - jevim support stranicama za Radeon 9600 Pro & PC & XP zadnji drajver je 9.3.1 (7/5/2009). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Omicron Alpha resident
|
Nakon pomalo glupog razloga sporosti kompa, mislio sam se baciti sa balkona ![]() Ventilator od procesora se nije vrtio, čudim se kako nije proc krepao. Sad kad je proc u normali, komp readi normalno, iako je pomalo čudno što igrice i dalje štekaju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jača grafa više opterećuje procesor jer je on mora 'hraniti' podacima. A ti imaš koma procesor. Da je tog Celera zamijeniti sa nekim Pentiumom, vjerojatno ne bi bilo štekanja.
![]() |
#12 |
Banned
|
Procesor je nažalost totalna koma,zajedno sa memorijom na 266mhz,ne treba očekivati ništa radikalno sa prijelazom na 9600 seriju.I na mnogo boljim konfama razlika je u današnje vrijeme mnogo manja nego onda ( i do 3x u korist 9600pro). ![]() Drivere bi eventualno još trebalo XG Warcatse probati,odličan moddani driver koji mi nikad nije probleme radio na desecima 9 i x800 kartica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
A napajanje? To bi mogao biti pravi uzrok, ne procesor.
![]() |
#14 |
Banned
|
Ne u ovom slučaju,da je o napajanju riječ,u težem slučaju komp ne bi ni bootao tj. ušao u operativni sustav,dok u lakšim slučajevima,nazovimo ih tako, dovodi do zamrzavanja,resetiranja uslijed opterećenja,i tako dalje i bliže,je li. Ovo je problem softverske prirode,bez obzira na krš komponenti,takva konfa bi morala vrtiti CoD2 sa 9600pro na vrlo pristojnom frame-u,i u tom smislu bi koristilo seljačko formatiranje,prosto da prostije ne može format C: i doviđenja,i potražiti najbolje drivere za 9600pro karticu,od tvorničkih na CD-u do XG drivera toga datuma. ![]() Napajanje ne bi smjelo usporiti sustav,to nije u njegovoj nadležnosti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Omicron Alpha resident
|
Dakle, zamjena procesora bi pomogla? Overclock ne dolazi u obzir, tj. da li je moguće s tom matičnom? Da li bi ovaj stock hladnjak mogao hladiti Pentiuma ili bi morao uzeti novi hladnjak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() U svakom slučaju, sa drugim procom bi trebao dobiti i drugi stock hladnjak a bez OC-a on ti je dovoljan a ovaj stock koji sad imaš nisi spojio na struju pa se nije vrtio ili je na izdisaju vent?
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
Mislim da ti je zaista svejedno radio celeron na 1.8 ili na 2.2,što se tvoje konfe tiče. Ako je to ova matična,treba vidjeti layout i što se da najjače ugraditi u nju,a da je opet isplativo,makar ovdje isplativo stavljamo pod debele navodnike, ali kad već imaš volje,da nešto i potražimo. Ne bi baš clockao sa SiS chipsetima i igrao se,ni inače ni sad u ovom slučaju. http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=1335 Svakako bi savjetovao i optimalnu nadogradnju BIOS-a,zadnjom verzijom,da ne bude problema,socket478 je znači ploča,a čuj polovni modeli P4 su zaista precjenjeni što se tiče tog socketa,optimalno bi bilo uloviti 2.8 ili 3.0 model samo po kojoj cijeni je veliko pitanje? Dobio bi drastičan rast performansi u odnosu na celerona,ali što ti to vrijedi ako ćeš ga platiti 200kn recimo,a toliko ti konfa ne vrijedi. http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=1335 Northwood 3.0 je tvoj budući procesor i u tom pravcu bi trebalo razmišljati i tražiti,posve dovoljno za CoD2,u paru sa 9600pro koju si nabavio,samo i takav sustav treba malo optimizirati,što HW,što u biosu,što SW. Cooler bi morao držati najnormalnije i P4,ali u većini slučajeva ćeš ga i dobiti sa procesorom ili će ti ga netko pokloniti,čitaj dati za 20kn. ![]() Ovdje je kolekcija BIOS-a,kao što vidiš ispravili su dosta toga,i trebalo bi svakako prije ugradnje P4 flashnuti ploču,od cpu ratia,do alarma ovih,temp itd. http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=1335 Nadam se da sam ti pomogao.Dakle P4 3.0 za s478,i to je to,ostalo je sve igra manje više,osim flasha ploče koji bi ti savjetovao ukoliko nisi radio i nisi iskusan da prepustiš nekome tko zna,i obratiš se za pomoć. ![]() @Doink - da,zaista mi je to i promaklo,moguće da nije spojio uopće Cooler odnosno vent na matičnu,ali to opet ne znam kako bi mogao biti razlog usporenosti igara,neka spoji u svakom slučaju,za Celer je možda i moglo,ali Northwood će skuriti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Omicron Alpha resident
|
Ovo znači kvalitetan post ![]() Ne znam da li ima kakve razlike, ali moja metična je revizija 2.0, a ne 1.x iako osobno ne kužim razliku. Cent na procu je bio odspojen, dok sam ugrađivao grafičku valjda mi je promaklo (sjetih se teme "Nepisana pravila u informatici ![]() BIOS sam prije nadograđivao na konfi pod "Moj komp", tako da imam malo iskustva s tim. Najjači proc koji može gore je P4 2.6 GHz, Northwood na 400 MHz fsb-a. Samo treba naći takvog nešta. I da, gdje mogu provjeriti verziju BIOS-a, komp je kupljen u 12. mjesecu 2002.godine a zadnji BIOS je izašao 2 mjeseca prije. EDIT: napajanje je Fortron, 250W. Vjerujem da je dovoljno kad drži takvu konfu + dvd čitač, cd pržilicu, floppy, 1 HDD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
Ne bi smjelo biti nikakvih problema,velika je vjerojatnost da su mogućnosti na revizijama ostale po pitanju mbo,eventualno da 2.0 ili obrnuto-rjeđe,podržava neke novije cpu,odnosno ne. ![]() Kažem,nek te vodi prvo upgrade BIOS-a,zatim layout,i onda kreni u potragu,ako te volja ili ovisno šta nađeš,2.4 onda primjerice,za s478,štagod potrefiš iznad 2ghz,da je P4,bolje je od ovog Celerona višestruko. 1gb rama i 9600pro,i sve je spremno za CoD2 stroj. Samo kreni redosljedom nekakvim,najgore je sve kupiti a nisi napravio pripremu na ploči za takav upgrade,dakle prvo srediti BIOS,i naći najjače rješenje moguće,a onda i dobavljivo za CPU.Lako za cooler,to je pis of kejk. ![]() Verziju BIOS-a provjeriš ili u samom BIOS-u,jaka logika ha? ![]() Moralo bi nešto jače od 2.6 ići gore,i 3.4 Northwoodi,bar po ovom layoutu što sam ti stavljao linkove,pogledaj u svakom slučaju ništa te ne košta.Sretno! ![]() Ne znam jesi kupio tu 9600pro ili ne,odraditi će ona posao,ali bilo ti je divnih 9800pro modela po 130kn čak na njuškalu i newsima,to bi ti bio ulov godine, za tu konfu,u odnosu na 9600 kartice,preko 3x brža.Nema ništa bolje i ugodnije nego unositi dozu entuzijazma nadograđivanjem krame,makar za CoD2,ali to je relativno skup,i neisplativ sport u konačnici,makar sve nadoknadiš užitkom. ![]() ![]() Nemoj da ti,molim te,više promakne spojiti vent/cpu cooler na matičnu, pogotovo sa northwoodima.Inače te čitamo opet na novoj temi.. Evo izvoli.. http://www.njuskalo.hr/procesori/pro...m-oglas-571228 Javi se čovjeku,nov je oglas,i to je to.Riješena cijela zavrzlama,pikaj taj cooler u mbo i uključi ga po mogućnosti,BIOS ćeš flešati, drivere pronaći i tralala. ![]() EDIT : Našao sam ti i grafičku,treba nazvati i ispitati dal su ispravne,isplati se za 100kn. http://www.njuskalo.hr/graficke-kart...m-oglas-557412 Zadnje izmijenjeno od: thedream. 19.08.2009. u 10:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
3.14zda ®
|
Ne bi vjerovao, ali SiS cipseti najbolje rade s AGP-om na s.478, bolje od svih ostalih. Nabavi si P4 2.4B Northowooda i udri. Oni su bar jeftini Za drivere je najbolje isprobavati koji najbolje radi, takve sam egzibicije i sam imao kad sam stavio R9550XT na i815EP cipset i trazio dobre drivere, na kraju sam zakljucio da serija 5.X catalysta radi najbolje s mojim cipsetom u Oldskul pili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Omicron Alpha resident
|
Ne bi se htio upuštati baš previše u davanje love za tako star komp, ali sam na njemu odrastao pa bi htio da još malo preživi ![]() Moj Celeron je Willamette, i prema demonstriranom, vrlo je žilav ![]() Gledao sam u BIOS-u, nigdje ne piše revizija, a u post-upu sam uspio uloviti samo datum 28.08.2002. EDIT: i da, pazit ću da se vent vrti na procesoru ![]() EDIT numero 2: ne bude problema to što je fsb 533? A što se tiče grafičkih, čovjek se ne javlja, mislio sam da je 9600 pro dobra opcija bila. Platio sam ju 100 kn također. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
|
Tvoj izbor,ja sam se potrudio da ti objasnim,i dizel se uključio,prema tome potvrdu imaš na više strana,ako ti je 100kn puno,imaš i link čak,broj moba od čovjeka,ne znam šta da ti kažem.Igraj na celeronu 1.8 i 9250 onda,ili nastavi kemijati u questu za drivere i dalje,za 9600 karticu. ![]() 100-200kn se isplati uložiti,bolje i to nego dati takvu konfu za 200kn nekome,a to je kino i piva sa curom. ![]() Proc ti je 2.4 kako dizel kaže,533mhz FSB,100kn,link imaš. BIOS je izgleda,za to doba,srednjeg datuma,postoji noviji od 10tog mjeseca,imaš ga na linku također,istraži malo sam. @dizel - onda moj bed,često stavljam SiS u isti koš sa ALi i Via starijim chipsetima na kojima sam se živčano skršio za idućih 10g života,pa sam skeptičan,ali eto,tim više,super da može mbo iskoristiti i da neće 9600 praviti probleme,9700,9800 šta god se nađe unutra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kad se komp diže tj. boota, stisni tipku Pause na tastaturi i u gornjem lijevom kutu ćeš u model ploče dobiti i nešto tipa v1.x. To ti je verzija BIOSa. Za nastavak bootanja samo drmni Enter.
![]() |
#25 |
3.14zda ®
|
Sorry na dezinformaciji, ovo "G" na Gigabajt CPU supportu me zbunilo, ti lovis "A" reviziju Northwooda, daklem P4 1.8A, 2.0A itd, a i cak procesor na istoj frekvenciji ce prepisati tvog ultrasporog willyboy celera za ohoho jer ima 4X vise kes memorije, 128kB -> 512kB koliko svaki Northwood P4 ima. A sto je najljepse od svega, ti "A" P4 se prodaju i po 50-ak kn i cak se i daju klokati kao mutavi, pogotovo opjevani 1.8A ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Banned
|
Svakako,kupuj ga. ![]() http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=1741 Ovo je tvoja revizija izgleda,2.0 Čini se da sam se prešao,ili su me prešli u GB ![]() Zato su ovi pod statusom OK i trebalo bi krenuti u lov što prije. ![]() Intel P4-Northwood 2.6G400OKIntel P4-Northwood 2.5G400OKIntel P4-Northwood 2.4G400OKIntel P4-Northwood 2.2G400OKIntel P4-Northwood 2.0G400OKIntel P4-Northwood 1.8G400OKIntel P4-Northwood 1.7G400OKIntel P4-Northwood 1.6G400OKIntel P4-Northwood 1.5G400OK Super ako ga uloviš za 35kn,mogućnosti OC-a lagano isprobaš.Neće za CoD2 biti potrebe,ali vi ultragaymeri morate imati fps lockove čak i na 9600pro. Pitam se koja reza će biti u igri za 200fps,640x480? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Omicron Alpha resident
|
Ma jok, samo da lijepo klizi na ne baš minimalnim postavkama ![]() Meni je i 30 fps-a dosta ![]() Ljudi, ponovno, hvala na pomoći. Cabal trenutno ide na 27 fps (prije oko 17), Trackmania na 50 (prije oko 25). Zadovoljan sam rezulatatima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|