|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
vanjski hdd
pozdrav experti evo mog prvog pitanja prije sam koristio stolno računalo i u njemu sam ima 2 ata diska,kad sam prodao računalo ostavio sam hardiskove i kupio laptop kako bi koristio harddiskove laptopu kupio sam vanjsko kućište za 3.5" disk i sve je to radilo jedno vrime,i tada mi je crklo kućište hdd-a kupio sam novo i ponovno je sve radilo,prije par dana opet mi ne radi,kad sve uključim čuje se zvuk kao kad se ušteka usb stick ali ga sad ne nalazi u mojem računalo kako bi trebalo,problem je to što neće ni jedan hdd,oba se vrte i rade ali ih laptop ne očitava,u prijateljevo stolno računalo sam ih prikopčao i isto ih neče da nađe što znači da nije do ladice,ima tko ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
nisi baš objasnio, kod frenda ne rade kad ih ugradiš ko normalan disk ili dok su i dalje u ladici? stavi ih ko normalan disk da vidiš dal ih bios prepoznaje mogla je opet crknuti ladica; ata-usb konverter, adapter ili disk, to su 3 komponente
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
kad ih stavim kao normalan disk bios ih ne pripoznaje imam kakv način za provjeriti do čega je,jer imam puno bitnih podataka na njemu a nemam love za platit spašavanaje ali isto tako čudno mi da su oba odjednom riknula ima li koji program kojim bi mogao provjeriti dali je do ladice ili diska |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
ovak napamet bih rekao da ti napajanje ladice-adapter daje loše napone i da je ubilo oba diska jel se barem zavrte kad su običnom kompu-čuje se motor? otvori ladicu i izmjeri napone napajanja-bez diska unutra ne izgleda obećavajuće
![]() |
#5 |
Registered User
|
čuju se motori kako rade na oba diska,vrte se normalno i kad uštekam ladicu u laptop da mi onaj zvučni signal da je prištekana ali je očitava,ima ko ideju |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|