|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Vista i XP u mreži
Znam da je sličnih tema bilo ali nisam riješio problem U kući imam 4 laptopa i stolni PC. Dok su svi bili na XP-u jedan drugog su vidjeli i razmjenjivali što je zadano. A sad dolazi ona!! Vista!! Nakon instalacije na moje čuđenje vidim u Visti mrežu i računala (uključio sam na Visti sheranje). I pomislim super lagano. Poslije restarta ops nema mreže. Na internet se spaja uredno ali nemia ostalih kompova. Malo čačkam (ništa značajno) na onoj slici gdje je prikaz mreže PC pa crta do mreže pa crta do globusa pojavi se kao mali sat nešto provjerava i pojave se kompovi uredno. (Taj sat nemogu pokrenuti sa repair). I onda nakon par minuta nema kompova u mreži. Ako može neki tutorijal korak po korak kako to riješiti. Router je MSI a internet B-net-ov ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
novi moment vista vidi sva računala i ima pristup podacima (može ih uređivati) a ostala računala vide disk koji je sheran na visti ali ne mogu ući. samo iskoči prozorčić sa zabranom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Unregistered User
Datum registracije: Aug 2006
|
idi u control panel> network and sharing center i pogledaj dali ti je mreža namještena na public ili private. (to ti je odmah ispod onih sličica kompa, mreže i neta) stavi na private to bi trebalo riješiti tvoj problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Jesi u Firewallu od Viste namjestio exceptions za File and Printer Sharing? Orb - Control Panel - Security Center - lijevo Windows Firewall - pa onda lijevo opet imaš Allow program through Windows Firewall i stavi kvačicu na File and Printer Sharing |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
A permissions, jesi to gledao možda? Desna tipka na disk koji želiš podjelit - Properties i imaš tamo Sharing i Security pa stavi Permission na Everyone - poigraj se malo s opcijama neznam točno kako ide. EDIT: E i ovo pogledaj; Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Obadva i jesam restartao. Piše mi: d disk Toshiba is not accesible. You might not have permission to use this network resource. Contact the administrator of this server to find out if you have acces permission |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kad si stavljao vistu, da li si kao mjesto korištenja (Location) stavio home. Isključi firewall, omogući file sharing na visti i na XP-u(wizard) Ja imam vistu umreženu sa XP-om i stvar bolje funkcionira nego dok mi je xp bio umrežen sa XP-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
bar nešo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Dva računala. Jedan laptop na Visti i drugi osobno računalo na XP-u. Preko Kasda ADSL routera spojeni u mrežu. Računalo sa XP-om uspijeva pingati ovo na Visti ali u "workgroupi" vidi samo sebe. Računalo na Visti ne uspijeva pingati drugo računalo, te se isto nalazi u workgroupi i vidi samo sebe. Kada na računalu na visti pokrenem ono "utvrđivanje problema" ili kako već, kaže da postoji mogućnost da ono ima problema sa DNS-om. NA računalo sa XP-om sam skinio i onaj update sa LTDR-om... Ima netko nekakav savijet? Htio bih omogućiti lokalno povezivanje tih dvaju računala za prijenos podataka (ali preko kasda routera, ne direktno), ali da i oni imaju pristup internetu. Nekada davno sam to uspio napraviti sa dva računala na XP-u, tako kada je jedno spojeno na nekakvu ADSL liniju, i drugo računalo se isto može spojiti na tu istu liniju (preko ovog računala na XP-u). Sad mi baš i ne ide... ![]() Evo kako izgleda slikovni prikaz kako mrežu shvaća Vista:
![]() |
#24 |
Premium
|
kod mene i vista i xp vide jedan drugoga ali kad su u istoj workgrupi. xp po defaultu stavlja mshome a vista workgrup. Na visti sam promjenio u mshome ,restart i vide se. Nisam uspio na visti sherati kompletan disk, jer mi na drugom kompu vidi disk ali nema pristup. Zato sam sherao sve mape kojie su na tom disku dao ovlasti i mogu pristupati mapama i raditi u njima. Ista situacija mi se ponovila i između 2 kompa sa vistom. Nedozvoljava pristup u root mapu diska. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Radim epic revival topic, no vjerujem da bi moglo nekima koristiti, da se ne za'ebavaju kao ja (a ocito ima vise ljudi) sa ovime. Daklem, iz nekog razloga iz XP-a nije moguce pristupiti shareanom disku na Visti. Folder po folder da, cak je i shareani opticki i virtualni DVD otvarao bez problema, ali za diskove javlja Access denied. Skinuo sam program Network Magic i pomocu njega shareao disk. Ugasio ga i sad radi kako spada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Također sam se i ja nedavno upustio u avanturu spajanja Viste i Xp, sam što ja imam 8 kompova doma, 3 laptopa (wi-fi) i 5 PC-a na lan-u od toga dva kompa ima instaliranu vistu ultimate i home edition. Sve sam podesio al nikako nisam uspio da se svi vide u isto vrijeme. Stvar je bila među ostalim sranjima i u postavka NetBios over TCP/IP. Nakon par dana zajebancije uspio sam da mi sve proradi ali jedino jedan laptop sa XP-om ne vidi ostale u "My Network places". Uspio sam preko "map network drive" spojit ga sa ostalim kompovima. LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Jao jao...Kad ides na share nekog foldera ili particije iz viste, moras dodati sljedecu stvar (sitnicu) kako bi svi mogli pristupit doticnom folderu ili particiji. http://i33.tinypic.com/208jznp.jpg To je mene zezalo jer ja imam Vistu, a sestra XP Pro SP3 i nikako nije mogla uci u share folder filmova dok nisam unio taj parametar. Znaci, napises Everyone, stisnes ADD pa nakon toga SHARE i kraj price. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
dakle imam ovaku situaciju: na jednom racunalu imam windows xp i na to racunalo je spojen printer, a sad sam na drugo racunalo instaliro vistu, i sad ja ne mogu nikako koristiti taj printer. radio sam novi workgroup ali ne pronalazi nista, nazvo sam ih na xpu i na visti istim nazivom (MSHOME) i opet nista ne zeli pronaci. zna li netko u cemu je problem? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Jel' ti na Visti podešeno da je računalo vidljivo? U Network And Sharing Centeru pogledaj opcije jer je velika vjerojatnost da nekaj nisi omogućio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|