|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
hdd problem "read drive error"
pozdrav, u petak sam uzeo novi komp i sam pocetak instalacije viste se odvijao jako sporo da bi se tamo nakon upita o jeziku i lokaciji jednostavno sve smrzlo.. nakon nekoliko neuspjelih pokusaja sa vistom odlucio sam staviti xp... kopiranje fajlova na hard je uspjesno dovrseno (ali takodjer nakon neuobicajeno dugo vremena, stalnih pauza i sl.) ali tada pri prvom podizanju windowsa (hard uredno prepozna) javlja se "disk read error, press ctr+alt+del to restart"... e sad, zanima me jel ima hard jednostavno ostecen ili je mozda problem u necemu drugome. (probao sam u biosu mrdati po svim mogucim postavkama za HDD ali nista ne pomaze) hdd je WD3200AAKS, maticna gigabyte ep43-ds3l unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dobrodošao na PCE forum. Predložio bih ti da napraviš sljedeće: 1. Zamijeni sve SATA podatkovne kabele, a to znači i za HDD i za ODD. 2. Prespoji sve u druge SATA konektore i to tako da HDD spojiš recimo u SATA_0 port, a ODD u SATA_2 port ili HDD u SATA_1, a ODD u SATA_3 itd., uvijek razmaknuto za 2 porta. 3. Takt PCI-E sabirnice ručno postavi na 100 MHz čime će i stara PCI raditi na 33 MHz. 4. Instaliraj na drugi disk, bilo kakav, ako ga imaš, može i PATA/IDE. 5. Provjeri postoji li noviji BIOS za matičnu ploču od onog kojeg trenutno imaš.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Probaj kao prvo kabel zamijent, ako ne, vjerojatno je hard u banani...
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
probao sam staviti od prijatelja hard (isti je kao i ovaj moj) na istom kablu i njegov normalno radi... a nista sad skidam ovaj Data Lifeguard Diagnostic od WDa pa cu jos to probat ako ne onda nosim na reklamaciju... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|