Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.05.2009., 16:43   #1
red_star
Premium
Moj komp

red_star's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
wireless pomoć

Ovako...
Ja i susjed imamo zajedno vezu na internet, te je kod njega u kući router. Ja se spajam preko wireless konekcije na tu mrežu. Mene zanima dali je moguće kako s nekom antenom pojačat taj signal (spajao se sa laptopom koji ima wireless karticu u sebi) i spojit na neki router pa da ja u svojoj kući imam isto wireless mrežu.
Znam da je najlakše prveući kabel od njega i spojiti na router i to napraviti ali nalazimo se preko puta i između je prometna cesta i udaljenost je najmanje 100-150 metara...

Zahvaljujem svima na savjetima
red_star je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2009., 16:50   #2
Dingo21
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Do 100-150 metara ja bi ti preporucio najobicniju "kantenicu" da ti signal ide na nekih 40-70% ( imat ces full brzinu down-a). U settingsima od wifi usb dongla ako ga kupis namjestis da ti limitira konekciju na 1, 2, 3, ili 4 Mbit koliko vec zelis vuci od njega da ti ne bi pucalo i blesiralo non stop.
Dobar kalkulator za iracunavanje:
Code:
http://www.pulawireless.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=116&Itemid=125
Dongle s kojim sam ja imao iskustvai nije me iznevjerio do 150-200 M zracne linije bez optickih prepreka:
Code:
http://www.nabava.net/d-link-dwl-g122-mrezna-kartica-wireless-adapter-11mbps-54mbps__17452_p.php
Odlican
Omnice i ostale stvari ukljucujuci pigtail kabl+ruter+N priključci su neisplativi na tako malenu udaljenost.
Dingo21 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno