|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Eu kampanja za kupljeni sw
It's main goal is to protect EU consumers from companies that want to take stuff we bought away from us if they feel like it and make documentation of digital history possible. Also keep in mind that one of our big EU companies Ubisoft is guilty of switching games off willy nilly, so all the more reason to sign to finally hold them accountable. https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home Sto mislite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Slažem se sa inicijativom. GOG mi je jedno od dražih odredišta, ali neke igre jednostavno ne možeš tamo uzeti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma lako za igrice, mene više nervira autodesk koji ne dopušta nove aktivacije starih software-a... od kojih su neke verzije masno plaćene.... Tako da ful podržavam
![]() |
#6 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Mislim da se to treba odnositi na sav software. Treba jasno naglasiti da li se radi o trajnoj licenci ili nekakvom leasingu tipa radi dok plaćaš. Nekada si kupio diskete ili CD i koristio si software kada si htio i koliko si htio. Sada kada je sve online tvrtke žele imati kontrolu nad korištenjem softwarea jer mogu pa to koriste na svakakve načine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
![]() |
#10 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
McG
|
Mislim da je Louis Rossmann ipak primjereniji za tu izjavu, posebice, jer je tokom godina snimil materijala i materijala na tu temu, te uredno potiče sve kaj kao svrhu ima sjebavanje ovih pizdarija da nitko nije vlasnik ičega, te da se kupnjom, krajnji korisnici samo dovode u poziciju da nešto iznajmljuju ili koriste na ograničeno vrijeme, dok su pravi vlasnici razno-razne pozadinske mašinerije. Linus Sebastian, seronja kakav i je, uredno skače na sve kaj donosi dodatne klikove, tako da se u LTT videe lakše mogu ubaciti dodatne promidžbene poruke sponzora svih mogućih vrsta i izdanja kojih se ne bi posramili ni HRT, ni RTL ni Hrvatski Katolicki Radio. IMHO uopće je tragikomično da Linus Sebastian ima išta za reći na ovu temu, posebice, jer je kad mu je to odgovaralo sve koji koriste neku vrstu adblocking plug-ina, lijepo prozval lopovima, jer "doslovno mu kradu teško stečeni novac iz novčanika". ![]() ![]() I za dobru mjeru imaju ova sranja u tom video isječku. Citiraj:
![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 30.06.2025. u 14:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prvoklasni Krkan
|
A YT mi je izbacio ovo kao prvi hit kada sam upisao u tražiliciu, Rossmana nigdje, ali vjerujem da je to prije njegov stav, nego stav ovog gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
McG
|
Ima tih i takvih videa sad na sve strane, jer je sama izreka nastala kao tzv. meme i već se godinama kotrlja bespućima Interneta. Linus i inače za sve iskače kao prvi rezultat, jer mu je cijelo postojanje naštimano da bude okidač za Google/YouTube i ostale algoritme, tako da se lakše dalje širi ko šumski požar, jer bitan je taj MrBeast efekt, na stranu sad da su lik i djelo, zajedno s kompletnim LTT sadržajem dno-dna. ![]() ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 30.06.2025. u 15:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
McG
|
Da, nema greške, čovek već godinama ima hrpu materijala na tu temu zajedno s right to repair inicijativama. ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Rossman je kralj. Respekt za sve sto je uradio. Ali mi je impresivnije koliko ima pregleda po video relativno dosadne tematike. PS.. jel se njemu ono macka zove Hilari Klinton, pa ga YT sabotirao ![]() Sto se same teme tice, na zalost ide sav software na pretplatu i rentanje. Ali ne kupujemo nista. Isto kao i filmove. Nedavno je iRacing preimenovaoi My cars i My tracks u: "My Licensed Cars" i "My Licensed Tracks" Ne posjedujem sadrzaj vec licencu da ga mogu koristiti. Evo nedavno je izasla Corona 13 za 3DSMAX. I sav materijal library je sada online. Nije lokalno niti se moze povuci lokalno prilikom instalacije. Mislim da ovo sve vuce na cloud. Cak i da peticija prodje. Nece sacuvati igre nakon gasenja DRM servera vec ces izgubiti licencu za iznajmljivanje istog. Moj savjet je da se treba drzati DRM free GOG igara. Ako moze Witcher 3, Kingdome 2, Cyberpunk, DOOM itd.. biti DRM free, onda neka budu i ostali. Stara izjava uvijek vazi: vote with your wallet. Kada failaju kao Concord, Suicida Squad, Dragon Age Failgard, Awaved itd. Onda ce se spametovati. Ovo pogotovo vazi za Nintedno. Prodaje ti fizicku kopiju digitalnog kljuca. Ne igre. Ako obore rekordnu prodaju onda gameri nista drugo ni ne zasluzuju.
![]() |
#17 | |
Prvoklasni Krkan
|
Citiraj:
![]() A ovo sa Nintendom mi je apsolutni vrh, inače da ponovim po ne znam koji put....oni su ti koji su prvi izbacili prijenosni uređaj BEZ punjača. Nintendo 3DS XL je samo u EU dolazio bez istoga debelo prije Jabuke, Sammya i ostalih koji su N samo kopirali. Apsolutni apsurd. Naravno, amerima se nisu usudili maknuti, ali nakon EU "beta testiranja" su mislim kasnije i njima makli punjač kod N3DS XL-a. Shrinkflation na najgori mogući način i tu su prvaci. Oni su još iz doba NESa jako anti konzumer i anti 3rd party dev, to je opće poznata činjenica. ![]() Volim njihove igre jer su tu stvarno vrhunski majstori, ali da su gamad prema svima oko sebe...jesu. Pa na YTu banaju svakakve videe gdje su njihove igre. Više puta su blokirali i legit rivjue zbog toga....po ponašanju su gori od AI-a u većini slučajeva. Totalno nerazumni. Evo zadnje je sada bilo na DFu nešto u stilu da su rekli 3rd party devovima da ne najavljuju previše igre za SW2 i da malo uspore općenito ili tako nešto...apsolutno retardirani potezi koji štete čak i njima. Ja se eto toplo nadam Yuzu i Ryujinxu 2 najviše zbog ovakvih poteza i zaostale politike. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
Da, Nintendo je izgleda bio evil day one samo smo mi bili mladi. Evo dobar video na tu temu. Srecom ja nemam Nintendo nostalgiju i ako sam odrastao na NES-u:
![]() |
#19 |
Registered User
|
Skeptican sam al bit ce zanimljivo. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|