|
![]() |
#721 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Auuu, kakav lapsus; potpuno si u pravu ! Kaj je moglo igrat 8 igrača/auta u jednoj stazi u NFS3u ? ![]() ![]() Za nagradu, sljedeći tjedan stiže sken novog Hackera ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Registered User
|
Vrijeme je za novi Hacker. Da,da, svibanj je, al eto, tu je Hacker iz prosinca 2001, take it or leave it ! ![]() Naslovna strana mi je blago rečeno meh, nikad nisam gotivio te neke "kula babilonska" brije, htjeli su valjda nekakav specijalan umjetnički dojam postići, al nije im uspjelo, imo. Od nadolazećih konzola, ubacili su rubriku za XBOX, te najavili u budućnosti da će sve pratit oko toga. To je donekle pohvalno, jer teško je bilo očekivat da će se pojavit specijalizirani xbox časopis na našem tržištu. Povijest nam govori da se konzola prodala u "samo" 24 milijuna primjeraka, što je 6 puta manje nego ps2. Netko ciničan bi mogao možda i komentirati da, s obzirom na PCaški hardweraj konzole i masivnost, ubacivanje u PC časopis je primjereno. Kod najava, dva FPSa su značajna : Serious Sam Second Encounter, te Return to Castle Wolfenstein (oko kojeg je bio relativno jaki hype zbog povijesne činjenice naslanjanja na prvi popularan FPSa od Id Softwarea.) RTCW sam odigrao/prošao samo jednom, no zato sam proveo nebrojene noćne sate u okršajima u Enemy Territoryu tijekom srednje. Dolazimo polako do recenzija i nastavljamo u FPS tonu: ovdje je hit kraja godine: Aliens Vs. Predator 2. Odigrah je prije 20ak godina (samo marinac!!) i bijah vrlo zadovoljan, prvi dio iz 1999. kolko god revolucionaran bio (3 igre u jednoj) nekako mi nije tak dobro sjeo ko nastavak, unatoč više pokušaja igranja i prolaska nivoa. Sad nakon čitanja Lauševe solidne recenzije, dobio sam želju opet odigrat barem s Predatorom. Od heavy hittera, Bero je napisao recenziju Civilizationa III, iz točke tehnikalija oko prijeloma mi je neshvatljivo zašto je pola stranica recenzije s ogromnim fotkama planeta Zemlje, a prikazi iz igre su minijaturne fotkice od 2-3 centimetara kvadratnih. Užas. Tu je i Stronghold, nekakva RTS igra na temu srednjevjekovnih utvrda i osvajanja istih. Nikad igrao, a sad prvi put i čuo! Dalje nastavljamo u funny stilu, možda će se neki članovi foruma sjetiti da jedna od medijski najpopularnijih riječi s kraja 90ih je bila proverbijalni TAJKUN. Svi guzonje koji su imali ikakve veze sa ikakvom polupropalom privatiziranom (isto popularna riječ i pojam) hrvatskom tvrtkom su bez iznimke bili - tajkuni. No, kao što se svakodnevno koristila i izlizala, tako je ubrzo i nestala s naslovnica i članaka, iako nadolazeće razdoblje prvog desetljeća novog milienija će tek pokazat sve moguće marifetluke u gospodarstvu sa novo/starim setom likova, no nećemo dosađivat s nekakvim povijesno političkim pizdarijama. Stoga, u Hackeru sada imamo čak 5 recenzija raznih TYCOON igara. Sama franšiza je vjerujem zapravo bila na neki način lower quality konkurencija SIM shemama. (malo da dosađujem i dalje s lingvističkim pop pojmovima, sjećate li se kad se pojavila riječ "Brijati" ? ja sam je čuo prvi put negdje kraj 98., il tijekom 99., i onda su odjednom doslovno SVI to počeli koristiti ("kaj briješ??"), najinteresatnije, ubrzo čak i u određenom "ljubavnom" smislu, heh.) Od poluflopova, tu je 75% za Fifu 2002, no s obz. da me nogač nikad nije i neće zanimati, whatever. Neki će se sjećat kak sam u prethodnom opisu Hackera iz kraja 98. lamentiro kako su top igre i recenzije uvijek rezevrirane za prosinac (što je načelno i istina) No ovdje to, kuriozitetno, ne ispada baš tako, od ostatka recenzija u ovom broju - pa baš i nema nekih brutalizama, nemam više išta posebno spomenuti. Neznam kaj se dogodilo, nažalost nemam broj prije ni poslije (studeni i siječanj 2002.) pa da vidim jesu li možda najbolje igre u njima. Ili je možda ovo bio mršavi kraj godine ? Od hardwarea, nekog će možda zanimat recenzija hrpe GeForce kartica. Lifestyle sheme su vrlo zanimljive - sekcija sa STRIPOM, ček malo, vidi nešto poznato, tj. što će postat u filmskoj pop kulturi skoro 20 godina kasnije - Battle Angel Alita, a tu je i Cable ! (volio bih vidjeti nastavak filma s Alitom, no čini se da je zapelo gore neg Đuka Nuklearac) Dalje, tu je veliki intervju s pripadnicima hrvatske Unreal Tournament natjecateljske scene. Štosno bi bilo da se netko od sada već starih "skoro oko 40 jari" prdonja prepozna u svim tim fotkama. U gandovoj kolumni, oduševio ne dječački crtež Wormsa. Jeste li ikada tako sami nešto crtali, il smo već bili ipak prestari za to ? I za kraj, numerički kuriozitet - broj ima samo 108 stranica, za razliku od uobičajenih 116 (slab sam sa 2001. pa možda netko zna kad je krenuo taj trend) download: https://www.sendspace.com/file/slql8e |
![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#725 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Miki, klanjam se ![]() ![]() Xbox mi je bio zanimljiv jer za razliku od PS2 u principu je bila riječ o hardveru istovjetnom modernom gaming PC-u (Pentium 3, GPU baziran na Geforce3) ali se to onda osjetilo na ogromnom kučištu ![]() U najavama su VIA KT266A čipset i Radeon 8500LE, oboje ću dobiti par mjeseci nakon ovog Hackera, to uz Athlon XP je činilo jezgru možda i najdražeg PC-a kojeg sam imao. AVP2 nisam mogao igrat jer sam se u to vrijeme još mučio na Voodoo3 ![]() Nisi spomenuo recenziju Microsoftovog Flight Simulatora, fantastično je kakav je komad softvera ovaj zadnji dio. Dobri su i ovi hardver savjeti, Polojac na 95% problema ima jedan savjet, reinstaliraj directx ![]() U web vodiču je najava za WOW, puno prije samog izlaska igre. Onda nitko nije mogao znati koliki fenomen će ta igra postati. U međuvremenu je žanr na samrti iz niza razloga. Žmirić mi je uvijek bio meh, pogotovo kasnije na gameru, uvijek je bio napuhan bez nekog specijalnog pokrića. |
![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
Registered User
|
Citiraj:
Da, post "9-11" su počeli stalno s time je..ti i provlačit kroz neke polusmiješne fore (u pismima čitatelja, no čak i u onoj rubrici strip), to je po meni nažalost (pogotovo u međunarodno-političkom smislu) odmah usralo i na neki način okaljalo vrli novi početak novog tisućljeća, sve te gluposti koje su se počele izvodit po srednjem i bliskom istoku. XBOX moram priznati nisam nikad ni imao prilike igrati, tako da nemrem dati neki smislen sud o njemu, no točno je i da tad nisam baš imao sad ni neku uopće želju za njime, jerbo sam dakako, bio u PSX taboru. Par stvari me zanimalo, najviše onaj nastavak ABE-a, Munch Oddysee koji je bio dosta reklamiran s nekim renderima, no kad je igra izašla onak u 3du nije bila neka ludnica od igrivosti. U vezi WOWa, zato je dobro te stare časopise proučavati jer katkad se primjeti nešto polukuriozitetno koje nitko nije mogao ni predvidjet koliko će postat popularno i eksplodirati. Doduše, ispravno se piše u tekstu da to kod nas (zasad) neće bit neka ludnica jer online igranje je rijetko, "luksuz", no WOW je izašao tek 3 godine nakon ovog teksta, a tada je već usporedo s pojavom ADSLa došlo i do većeg posjedovanja PCa u RH. No, ipak, glavni problem tu nije bio samo spajanje na internet nego činjenica da se trebalo imat originalnu igru, ili u slučaju WOWa, naravno, plaćanje mjesečne pretplate, ali ljudi su nalazili i love za to (bila je nemalih 100kn mjesečno). Za Žmirića se slažem, općenito me te kolumne tog tipa nisu u većini gaming časopisa zanimale, vjerojatno sam bio premlad za ta neka lifestyle mudrijašenja. Ok, još onaj Reškovac u PSXu mi je bio tak-tak, neke su bile smiješne, al "Zoki" mi nije nikad baš nešto sjeo, nit sam se pronalazio u tim tekstovima, plus jedan element alijenacije je bio da nije bio recenzent. Možda bih trebao sad pročitat onu njegovu knjigu zbirke svih tih kolumna da donesem neko zrelije mišljenje, ali nekak sam skeptičan da ću poludit od oduševljenja i zanimanja za napisanim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|