Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.11.2025., 20:04   #1471
D/G
Premium
Moj komp

D/G's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Baš me zanima koji je to tip i proizvođač tvog televizora pa da nema HDMI i DVB-T pa tražiš sa scart priključkom ?
Meni je prvo otkazao VCR (gumice) pa na Samsung TV potrošio katodu ekrana ( slika ostala bez kontrasta i svjetlosti) tj. sivilo
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2025., 21:15   #1472
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Novi DVB-T2 sustav; info, oprema...

Ime li netko preporuku za dobar FTA combo dvb-t2 i s2 koji ima jednostavan menu i da ima ili dobar scan ili da za njega postoji neka dobra lista kanala koju mogu lako ubaciti? Treba mi za staroga, on je volio gledati fta talijane , satovi, nakit i slicno. Bilo je dosta free kanala na starom nytro boxu ali je crko odavno pa ga je uhvatila nostalgija. Ne treba mi cs ni internet, te da nije preskup.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2025., 22:14   #1473
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
satelit je mrtav. ja zbog turista imam hotbbird i astru, i osim njemaca nema ničega. taljani su kodirani. treba ti tivu'sat kartica.
ako si u istri veće su šanse da ćeš nešto ulovit preko obične antene. ja lovim 200njak kanala.
jp_rv je online   Reply With Quote
Staro 30.12.2025., 22:32   #1474
kamacnik1
Registered User

Datum registracije: Sep 2020
Veliš satelit je mrtav

Itekakp je živ

Naravno bez cs i interneta je zero point , ali ...
kamacnik1 je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2025., 08:23   #1475
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Samo je kudikamo jednostavnije i lakše riješenje otići dvije teme niže na IPTV
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2026., 19:40   #1476
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
satelit je mrtav. ja zbog turista imam hotbbird i astru, i osim njemaca nema ničega. taljani su kodirani. treba ti tivu'sat kartica.
ako si u istri veće su šanse da ćeš nešto ulovit preko obične antene. ja lovim 200njak kanala.

Hvala, probat cemo kemijat nesto s antenom prema italiji. Nikakav cs ili iptv ne dolazi obzir, zvat ce me svako malo zasto steka
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2026., 21:44   #1477
Staromodan
Premium

Datum registracije: Nov 2012
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Stric mi je kupio neki Strong za 30 EUR, moram pogledati točan model. Kaže mi da je zadovoljan.
srt 8250 - kod prvog paljenja se jednostavno pokrene automatsko trazenje programa, ima lagan menu, nakon dva mjeseca koristenja kazu da normalno radi i nema problema kao neki drugi prijamnici.
Staromodan je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2026., 08:12   #1478
BlackDwarf
Premium
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Jedino strong ima normalan fw da s ne blesira.
Kad je krenuo prelazak na T2 ljudi su masovno kupovali neka smeca koja nakon nekog vremena pobrkaju kanale ili se sada resetiraju na tvornicke.
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2026., 09:30   #1479
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Prije T2 sam imao Strong SRT8110, tj. dva komada, oba sahranio kroz par godina, veće smeće od receivera nisam vidio. Ne znaš je li gori izbornik ili daljinski koji je i tvrd i hvata tek kad gleda točno u receiver. Poslije sam kupio TV sa T2 pa mi nije trebao novi treći receiver.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2026., 18:00   #1480
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja sam staroj davno kupio strong jer je postojao model s duplim tunerom pa je mogla istovremeno gledati jednu tursku seriju a drugu koja je u isto vrijeme na drugom programu snimati na usb stick. Bili su skup(lj)i i dobri. Sad imam neke Emos jer imaju odvojen IR pa sam ga sakrio iza telke i ima također programibilan daljinac pa s Emos daljinskim kontroliram i tv i tuner tj. nema guzve s dva daljinca

Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2026., 21:19   #1481
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Prije T2 sam imao Strong SRT8110, tj. dva komada, oba sahranio kroz par godina, veće smeće od receivera nisam vidio. Ne znaš je li gori izbornik ili daljinski koji je i tvrd i hvata tek kad gleda točno u receiver. Poslije sam kupio TV sa T2 pa mi nije trebao novi treći receiver.
Ja imam 2 i rade još ...strong 8541
Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Ime li netko preporuku za dobar FTA combo dvb-t2 i s2 koji ima jednostavan menu i da ima ili dobar scan ili da za njega postoji neka dobra lista kanala koju mogu lako ubaciti? Treba mi za staroga, on je volio gledati fta talijane , satovi, nakit i slicno. Bilo je dosta free kanala na starom nytro boxu ali je crko odavno pa ga je uhvatila nostalgija. Ne treba mi cs ni internet, te da nije preskup.
Ne znam koliko je jednostavan ali ja imam Amiko Mini Combo Extra. I meni je slika na njemu top. I firmwarei još uredno izlaze ... tuner je možda zeru bolji na Strongu

Zadnje izmijenjeno od: Tualatin. 08.01.2026. u 21:24.
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2026., 18:58   #1482
jp_rv
Premium

pred neko vrijeme sam montirao zemaljsku antenu na novu lokaciju (kuću), obzirom da je sve novo nisam previše razmišljao o tome. imam crni coax kabel u 1 komadu od antene do tv-a, bez prekida i spojeva. u to vrijeme nisam još imao TV pa nisam mogao (ni imao vremena) probat dal je to OK ili nije. nisam stavio pojačalo jer sam mislio da novi dvbt2 tv-i imaju osjetljiviji tuner pa to nije potrebno.
na svim kućama, oduvijek, još od samih početaka crno bijele televizije, su na antene bila montirana pojačala.
i tako ja danas napokon proskenirao i nije mi našao NIŠTA osim HR kanala. nisam očekivao svih 300 koliko hvatam na kući (sa pojačalom), ali nisam ni očekivao nulu.
antena je iskra triplex usmjerena na italiju, nisam baš mjerio u stupanj ali načelno kamo i svi susjedi, tud i ja, možda sam za 5 stupnjeva fulao.
zar stvarno i dalje treba pojačalo?
tv je hisense ako išta znači. HR kanale mi nađe sve koje ima lokalni repetitor.
Staro 03.02.2026., 23:57   #1483
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Za u usporedbu nekad "analogni" a sad "digitalni" tv signal,
sada se DVB-T/T2 signal emitira sa bitno manjim snagama nego negdašnji analogni,
mada taljani često ne poštuju propise po tom pitanju.
Probaj kad vrijeme dozvoli staviti pojačalo ali svakako sa opcijom podešavanja pojačanja.

Na temu tv -a, zna se potrefiti primjerak sa "gluhim" tunerom, a i sa glupom pameti,
nekada kada odabereš neku zemlju, npr. Hrvatska onda tuner "vidi" samo Hr kanale.
To zapravo nije greška nego "feature" digitalizacije.

Na lokaciji gdje hvataš taljane popiši na kojim su kanalima pa na novoj lokaciji možeš sa manualnim pretraživanjem na xy kanalu.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 04.02.2026., 00:37   #1484
dadoremix
Premium
Moj komp

dadoremix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
pojačalo trebas
osim ak si kupio anteno sa build in pojačalom
pa ti na tvo treba samo upalit 5v napajanje, a neki nit to nemaju

e da, pojačalo kupi gdje ti piše da je 5g ready .. nije hec, mora imat filtere za 5g spektar, širokopojasno

https://www.engelaxil.hr/proizvod/po...5-30db-reg-ce/
+ strujni adapter 12v
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2026., 00:51   #1485
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

HiSense TV kod početnog postavljanja traži unos države i poštanskog broja pa prema tome skenira samo određene frekvencije. Treba ići na manualno traženje pa odabrati sve kanale.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 04.02.2026., 08:41   #1486
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja na philipsu ako stavim rvacku lovi samo nase a ako stavim dojcland ulovi mi i crnogorce.

Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2026., 10:06   #1487
zupy
Premium

zupy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Al nije bolje upisati ručno kanale/frekvencije i iskenirati samo one potrebne.
Ovo naročito ko ne gleda evo tv jer onda kad na automatici iskenira dobije udrobljeno 6x više kanala koji samo smetaju.
Znači na oiv tablicu i prema lokaciji skenirati +kome trebaju ovi kanali iz drugih zemalja mogu na isti način.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Dodata...objekata_OiV-a

Zadnje izmijenjeno od: zupy. 04.02.2026. u 10:12.
zupy je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2026., 12:07   #1488
jp_rv
Premium

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
HiSense TV kod početnog postavljanja traži unos države i poštanskog broja pa prema tome skenira samo određene frekvencije. Treba ići na manualno traženje pa odabrati sve kanale.

državu da. poštanski broj ne, zamajkumilu.
nema veze, bit će offline ionako.
imam negdje u garaži dvbt2 receiver, prije nego odem prčkat po anteni ću vidit ako on lovi nešto više ili stvarno treba pojačalo. nevjerojatno mi je ali šta da se radi.
Staro 04.02.2026., 12:20   #1489
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Na jednom HiSenseu nisam unio poštanski broj pa u automatskom modu nije ništa našao. Poslije upišem i sve kanale nađe bez pojačala. Čudni su ti Kinezi.

Staro 05.02.2026., 19:44   #1490
jp_rv
Premium

izvukao receiver, i ne, nije ni on ništa našao.
dakle, pojačalo it is. u nekom trenutku tokom 2026
Staro Danas, 16:24   #1491
jp_rv
Premium

riješio sam ovo zaobilazno (jaaaako zaobilazno) - napravio sam si dvb-t iptv server na drugoj lokaciji.
za sad je običan dvb-t (ne t2, nemam stick), ali to za sad nije ni bitno jer talijani još ne koriste t2 ionako.
danas sam na tavanu stavio novi splitter da proguram signal kroz 3 kabela , kabeli su svi već odavno provučeni, kad smo renovirali kuću sam razmišljao pa imam dovoljno kabela koji se spuštaju sa tavana.
u špajzi di ionako imam mrežu i di dolaze svi kabeli sam montirao jedan stari minipc (koji je u ovo moderno doba preslab za bilošta), gore sam instalirao ubuntu i tvheadend po nekom tutorialu sa neta mada je sve full jednostavno. interfejs je dostupan kroz browser, a svaki kanal ima svoj m3u link. moram to još integrirati u kodi koji će biti kod mene doma na tv boxu.
zadnji snažni neverin mi je malo okrenuo antenu pa sad ne hvatam sve šta bi trebao, riješit ću to ubrzo kad se ove silne kiše smire. gore je relativno novo pojačalo sa 5G blockerom i od kad sam to montirao nisam imao problema sa prijemom tv-a.
par slikica:

u kompu je i 2.5" diskić tako da bi ovo mogao biti i DVR ako mi ikad to zatreba, možda se može streamati i više kanala odjednom. nisam baš doma sa linuxom pa neznam kako podesiti u programu da se vidi hdd, dodao sam mu rutu kao dev/sdb1 ali ne vidi ga.

btw kad sam instalirao ubuntu dozvolio sam pristup preko rdp-a, međutim sad kad je pc montiran mu više ne mogu pristupiti preko rdp-a... šta ne bi taj servis se trebao autorunnat kao na windowsima? kako da sad "upalim" rdp na mašini?

Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. Danas u 16:34.
Staro Danas, 16:31   #1492
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Bravo, pravo it rješenje 😀
Staro Danas, 17:54   #1493
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Ček dovoljan je dvbt-2 receiver, komp i softver?

A-ha usb dvb-t2
Staro Danas, 18:38   #1494
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Za riješit rdp ćeš ga vjerojatno morati privremeno skinuti, spojiti periferiju i provjeriti postavke tj. da se servis pokreće i radi po (re)boot - u, u primjeru ispod tip koristi putty po potrebi.
Za snimanje "programa" to obično radi da se snima "transport stream" (od tud ts ekstenzija) cijelog mux - a, u prijevodu istovremeno gledaš HRT1 a snimaš HRT2, kada su mux - evi različiti onda trebaš dodatni (drugi) tuner (ovdje dvbt-2 receiver stick).
Možda ti ovo pomogne da podesiš do kraja (nebitno sad šta je njemu server na rPI a gleda preko Plex - a ... > https://www.youtube.com/watch?v=exIKhU53CRQ
Staro Danas, 18:52   #1495
jp_rv
Premium

ispada da je čitava nauka oko rdp-a, i uopće neću ulazit u to. ujedno i bug. nema veze šta je tu je.
a za ovo drugo, jbt linux i permissionsi. https://tvheadend.org/d/8520-change-...ubuntu-2204/13

ispada da ću ga morat ipak skinut da ovo napravim.
i da, ne može streamat kanale sa 2 frekvencije, kad otvorim drugi kanal javi error. nije toliko drama, ionako ću to samo ja koristit. da imam 2 tunera bi stavio i drugi, ali nemam.
ima i timeshift, fino. ako riješim disk, onda će i to proradit.

edit, kad se upali EPG, onda ga povuče i moguće je stavit snimat na taj način, samo record na nešto iz epg-a. nema onu jednostavnost receivera... ali šta je tu je.

Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. Danas u 19:18.
Staro Danas, 18:56   #1496
jp_rv
Premium

Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Ček dovoljan je dvbt-2 receiver, komp i softver?

A-ha usb dvb-t2

išlo bi i sa receiverom ako kupiš hdmi capture karticu, ali ti onda treba i neki rf ir extender da možeš sa daljinskim mijenjat kanale na tom receiveru koji je skriven negdje. i to mi je bila potencijalna opcija, ali nemam niti hdmi karticu niti ir extender.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na