Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.03.2025., 07:14   #10021
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Naišao sam na još jedan problemčić koji me iritira - automatsko podešavanje svjetlosti ekrana je od qrca.
Staro 26.03.2025., 10:02   #10022
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
imaš doma ledice? Moguće da je frekvencija takva da se taman kosi sa light senzorom.
ja imam taj problem u wc-u sa svim mobitelima, u ostatku kuće nemam.
Staro 26.03.2025., 10:41   #10023
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Nope. Sve u stanu ugašeno, mrkli mrak, a njegov ekran taman tako da se ništa ne vidi pa mu moram ručno naštelati osvjetljenje. Ista stvar i sa Redmi tabletom tako da je vjerojatno nešto do Xiaomija. Možda su i to uhebali kao i proximity senzor na modelima od prije nekoliko godina gdje su to imali softverski riješeno, a ne hardverski.
Staro 26.03.2025., 13:38   #10024
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
loši senzori, ambient ili proximity
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2025., 18:17   #10025
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Na Redmi Note 14 Pro+ isto zeza u mraku.
locks je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2025., 15:24   #10026
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
taj bug je dosta dugo prisutan. mene više smeta šta u mrkom mraku ponekad kad ga upalim me opizdi na max brightness. pa ga zaključam i opet otključam i onda bude OK.

na starim modelima nisam imao taj problem. ali na note 12,13,14 i 13t taj problem postoji.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2025., 15:27   #10027
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

igra sam se jučer sa Xiaomi 15 Ultra u njihovom dućanu....pa taj mobitel je brutalan.
Kamere su odlične, efekti su odlični, fluidan je (ništa više od mog Honora Magic 5 Pro), radi brzo i zvučnici su mu super.

Ova kamera me bome zove.
Staro 27.03.2025., 15:53   #10028
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Bio sam na koncertu pa sam uzeo i S22 te paralelno radio fotke i videe sa oba. Mogu reći da je 14T Pro bolji, pogotovo kod lošijeg osvjetljenja.
Staro 27.03.2025., 16:15   #10029
jp_rv
Premium

samsung je ispeglan... nije xiaomi na toj razini po pitanju os-a.

nego meni je više zanimljivo da moji klinci na poslu (i stariji over 50) hoće samo samsung s xy ultra. oni koje zanimaju telefoni imaju redom samsunge s serije ultra. (privatne telefone, ne mislim na poslovne).

niti čut za xiaomi, iako su kamere bolje ili su jeftiniji (npr 13t košta manje od obične S serije).

ovaj 15 ultra je po pitanju kamere brutalan. malo me smetaju previše izražene animacije svega i svačega. čak i sam notification bar ima neku animaciju. šta smo djeca...
Staro 31.03.2025., 14:04   #10030
p3c3k
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2019
Stigel paket danas

Kolekcija upotpunjena

15-Ultra-Bundle
LOT
p3c3k je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2025., 14:19   #10031
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

i ja još imam pureview!
šta je najbolje, stvarno još daje poštene slike

Daj jedan review sa malo slikica, ako ti nije teško.
Staro 31.03.2025., 14:52   #10032
p3c3k
Premium
Moj komp

808 je u stanju kao da si ju sad kupil. Naletil sam za smjesnu lovu na nju, malo prije korone i to originalno pakiranje, kabel punjac i slusalice nekoristene, jos i originalni nokiin kozni wrist strap zapakiran...jedini problem je bil kaj je bila zakljucana na neku bih mrezu i nije se mogla otkljucati preko nikakvih kanala. Uz sve to imala je i custom rom, pa sam izgubil puno vremena i zivaca da vratim belle os i u official stanje.
Uz pomoc poznanika dosli do kontakta u telekomu i poslali mi kod za otkljucavanje, tako da vise je sad kao kolekcionarski primjer i vec sad sam imal ponude za nju od 600€, ali ne pada mi na pamet prodavat. Jos da mi je naci i originalni case CC-3046 za nju...

Za 2 dana idem u Estoniju poslovno 10 dana, tak da ce malo pricekati sve. Ali nadam se da cu kad se vratim moc napisat dojmove o samom mobitelu, kameri i photo kitu.
Staro 31.03.2025., 18:10   #10033
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Eto i mene na X15U.. Onak na prvu, fotke koje radi su neusporedivo bolje od prijašnjeg smartfona Honor M7P.. U ruci je kompaktniji, fingerprint radi munjevito brzo a i face unlock radi ekspresno, zvučnici su lošiji, od baterije ne očekujem čuda, al kak vele, bolja je nego na X14U.. Moram priznat da mi HyperOS bolje leži nego Magic 9..

Naravno, zvijezda večeri je ova brutalna kamera. Nadam se da će šaomi to još dodatno ispeglat kroz updejtove.
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2025., 18:26   #10034
jp_rv
Premium

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
i ja još imam pureview!
šta je najbolje, stvarno još daje poštene slike

Daj jedan review sa malo slikica, ako ti nije teško.

opa.

i kod mene još 808ica. silikonska maska se odavno raspala. bio je neki hack, nekoć, da koristi cijeli senzor za punu rezoluciju (a ne samo 4:3 ili 16:9), šta je davalo van neki čudan omjer ali realno me nije bilo briga.dugo sam ju koristio i kao mp3 player sa sluškama sa daljinskim.

nažalost baterija umrla skupa s maskicom.

za xiaomi 15u, maskica koja dođe s njim se skliže gotovo kao da je nema... za drugo, nema double tap to screen off, barem ja to nisam našao. ima za turn on, nema za turn off.

kameru bi mogli još malo popeglat. fali mi dedicirani night mod. ostalo mi se čini isto ili gotovo isto kao na 13T, pa tu nemam neki komentar. u svakom slučaju je velik korak napred u odnosu na 13T, koji je sam po sebi vrlo sposoban mob.
Staro 02.04.2025., 19:35   #10035
p3c3k
Premium
Moj komp

Na prvu kaj me malo razocaralo, decorative ringovi koji dolaze u photo kitu isto kao i 67mm filter adapter ne pasu sa 14 na 15. Camera grip pase ali nisam isprobaval sve funkcije. DragonChaser je napisal da nisu kompatibilni ali budem isprobal.

Sitni detalj na 14ici (izrez na maskici di se kopca photo kit di je vidljiv xiaomi logo) fali na 15ici (barem na silver chrome boji uredaja), a i detalj na silver chrome 15ici (mali Leica logo) ostaje sakriven u bilo kojem caseu

Decorative ringovi sa 14 su vise ravni iz profila i tanji su dok su na 15 konusni i dodaju na debljini grbe kamere dok je kod 67mm filter adaptera situacija obrnuta i novi je malo tanji.

Danas sam tek uspil prebaciti sve podatke, sutra rano ujutro letim pa cu imat malo vise vremena prckat po njemu.
Hvala bogu na eSIMu, bilo je i vrijeme da dode na Ultra model i preko Revoluta sam ga podesil u roku keks. Prvi put se susrecem sa eSIMom ali mi je malo cudno da mobitel ima opciju za 2 SIM kartice ali ako koristis eSIM, onda SIM 2 slot ne mozes koristiti.

Ultrasonic under display fingerprint reader radi ful brzo u usporedbi sa proslogodisnjim optical ali budemo vidli jel s vremenom opada mogucnost citanja istog.

Takoder tvornicki screenprotector je magnet za finu prasinu, a ne prolazi bolje ni kamera, sve se skuplja i ruzno zgleda ali sve odlazi cim malo jace puhnes
Staro 10.04.2025., 18:04   #10036
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
. za xiaomi 15u, nema double tap to screen off, barem ja to nisam našao. ima za turn on, nema za turn off.
https://www.youtube.com/watch?v=p5c5...channel=TechQA
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2025., 19:30   #10037
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

I to taj filmic potvrđuje
Staro 10.04.2025., 23:05   #10038
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
I to taj filmic potvrđuje
U 48 sekundi ga upali, u 50 sekundi ga ugasi ???
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2025., 08:14   #10039
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Double tap to turn on se može uključiti, a double tap to turn off radi samo u lockscreenu, no ne i u launcheru.
tiki66 je online   Reply With Quote
Staro 11.04.2025., 08:25   #10040
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Nakon updatea deaktivirao mi se posebni app kojeg sam imao na 14T Pro. Sada moram kontaktirati proizvođača da mi je reaktivira.
I to nije prvi put, ali onda nisam znao u čemu je kvaka. Popi**it ću ako budem tako morao svaki put kada dobijem update OS-a.
Staro 12.04.2025., 22:03   #10041
Sanjo00
Registered User

Datum registracije: Mar 2013
Xiaomi 15 globalna verzija 765 eura preko stranice mobileshop
Da li se negdje moze naci ovaj mobitel jos jeftinije, iskljucivo novi zapakirani globalna verzija?
Sanjo00 je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2025., 17:45   #10042
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Evo da se pohvalim: danas ponosni vlasnik Xiaomi 15 Ultre.
Zasada vise manje ista kao i honor magic 5 pro.
Ima dosta stvari koje su mi bolje na Honoru, ali opet to je stvar navike:
Kad otvorim aplikaciju iz foldera, automatski se zatvori folder
Podrzava geste na third party launcherima
Bolji mi je vibration motor
Bolji su mi zvucnici na honoru
Bolja mi je kvaliteta razgovora na honoru

Kamere su okršaj teškaša:
Malo bolji Honor, malo Xiaomi...napravit cu usporedbu pa ih tu staviti da i sami procijenite.

U svakom slučaju, nista nova na mobitelu 3 generacije novijem.
Malo je brzi u instalacijama, ne u svakodnevnom radu, ekran vise manje isti, punjenje isto, baterija bolja na honoru zasad, ali puno cackam po xiaomiju, pa nije ni adekvatna usporedba....
Staro 18.04.2025., 19:16   #10043
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Malo čudno da Honor parira kamerama na Ultri, a ipak je tri godine stariji...
Ostalo me uopće ne čudi.
locks je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2025., 20:08   #10044
Bleki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Prilikom spajanja na komp, na xiaomi 15-ci moram svaki puta prebaciti na file transfer/android auto da mogu kopirati sa moba podatke. Ako prebacim default usb configuration na file transfer, spajanje na komp radi, ali onda moram svaki puta otključati mob kada ga spajam u autu na android auto. Kako da to složim?

*Riješeno. Vratio default usb configuration na no data transfer, koristio tako nekoliko puta, prebacio ponovno na file transfer i sad radi na android autu i kompu.

Zadnje izmijenjeno od: Bleki. 14.05.2025. u 10:29.
Bleki je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2025., 21:59   #10045
jp_rv
Premium

ovo radi poprilično jebene fotke...

jedino i dalje je dosta jak sharpening čak i u pro modu, iako ako se slika u 50MP onda je manje izraženo. ali zato je tu raw koji je fantastičan. sve kamere snimaju raw, sve kamere snimaju 4k... želim još isprobati ultra slow motion na 1920fps, ali vjerojatno je gimmick.
ovo je totalno spontana fotka doma. 4.3x objektiv.
https://ibb.co/dsYft6Y0

minus je da mi nestaju notifikacije od whatsappa. čujem da imam poruku, ali nema ničeg na lock screenu tj na AOD. moram uć u aplikaciju. ne svaki put, ali svaka 2-3 dana imam takvu situaciju a neznam zašto.

i prokleti assistant ili šta je već koji izleti svaki put kad spojim usb slušalice. jedigovna. to mi 13t nije radio.
Staro 29.05.2025., 15:03   #10046
Bleki
Premium
Moj komp

Nakon 2 tjedna korištenja Xiaomi 15-ce nemam osjećaj da je u pitanje compact flagship. Reklame sam ugasio, a mislim da to ne bi trebalo biti na mobitelu ovog levela. Ako idem instalirati apk sa neta, moram čekati retardirano odbrojavanje. Auto brightness ne radi na 15-ci bas najbolje, a na tabletu (redmi pad se 8.7) nikako. Proximity sensor mi je najgori koji sam susreo do sada. Na desnom uhu radi, na lijevom ne ugasi display za vrijeme poziva pa bude svakakvih problema. Optimizacija gasi developer options. Step counter ne radi kako treba unutar zgrada, valjda se oslanja samo na GPS signal. Probao Mi Fitness i Huawei Health i rezultat je isti. Ono što je odlično su kamere (zbog toga je i kupljen), preporodio sam se sa signalom, wifi i mobilnim. Pozicija čitača otiska prsta mi je fantastična, stvarno je brz i do sad bez greške. Ovo mi je prvi android telefon sa kojim nisam imao problema nakon prebacivanja podataka i aplikacija sa starog telefona drugog proizvođača. Sve aplikacije rade, uključujući i mobilna bankarstva (nakon reaktivacije).
Staro 03.06.2025., 09:39   #10047
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Bleki Pregled postova
Optimizacija gasi developer options.
Kakva optimizacija?
tiki66 je online   Reply With Quote
Staro 04.06.2025., 20:25   #10048
Bleki
Premium
Moj komp

Security i imas opciju optimizacije. Koliko vidim ne vrati developer options na default-ne postavke, samo ugasi.
Staro Danas, 18:24   #10049
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ekipa jel moguće da je Xiaomi Redmi 12 updejtom maknuo FM Radio aplikaciju? Žena je u bolnici pa treba nekaj bez neta i sad vidim uopće nema više FM Radio aplikacije. Čime je zamjeniti da radi kao klasični FM radio sa prikopčanim sluškama?
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 19:13   #10050
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Ekipa jel moguće da je Xiaomi Redmi 12 updejtom maknuo FM Radio aplikaciju? Žena je u bolnici pa treba nekaj bez neta i sad vidim uopće nema više FM Radio aplikacije. Čime je zamjeniti da radi kao klasični FM radio sa prikopčanim sluškama?

Da. Svi proizvođači mobitela malo po malo ukidaju podršku za FM radio (bez obzira na to što svaki chipset podržava isti). Izuzetno glupo, ali mi tu ne možemo napraviti apsolutno ništa.

Probaj skinuti APK s APKMirrora i instalirati, pa vidi jel radi.

https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi...2716i-release/
Marko :) je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno