|
|||||||||||
|
|
#5012 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Već znamo da svijet ide u krasni .... Ista je stvar sa micanjem Ctrl+c / Crtl+v u nekim okruženjima. Nije poanta da tvoj komp služi tebi nego njima ... nemaš ti šta kopirat nego da bude glupi terminal da možeš kupiti, dobiti servirane odgovore (nebitno jesu li točni ili krivi), a tvoji podatci su na izvolte ... Vjerojatno će predzadnji korak biti micanje SaveAs tj. lokalna pohrana. ![]() Rant Off ![]() |
|
|
|
|
|
#5013 |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
|
|
|
|
|
#5014 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Znači u taj media server sam ubacio SSD za OS, jedan HDD koji je formatiran na ext4 i jedan HDD iz Windows kompa sa podacima (NTFS). Sa tog NTFS diska mi da kopirat i čitat, ali mi neda izbrisat fajlove. Ako hoću taj disk koristit za podatke na Linuxu, morat ću ga kompletno formatirat i izbrisat kaj je gore? |
|
|
|
|
|
#5015 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
NTFS je nativno podržan na Linuxu, kroz kernel NTFS3 driver (noviji) ili kroz userspace NTFS-3G driver (stariji). Postoji neki drugi razlog zašto ne možeš brisati datoteke (mount permissions?), ovisno kako je taj disk mountan. |
|
|
|
|
|
#5016 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Prava. Mozda. Vise je nacina kako rijesiti dugorocno ovaj problem , osobno preferiram dodat disk pod uuid-em u fstab: Code:
UUID=<bla> /media/ntfs ntfs-3g nofail,users,permissions,auto 0 0 Code:
ls -l /dev/disk/by-uuid/ ALI - ima jos jedna caka - ako je disk oznacen sa dirty flagom: Code:
ntfsfix /dev/sdXN |
|
|
|
![]() |
|
|