Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.12.2025., 12:55   #1771
pero_dinamit
Registered User

pero_dinamit's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
Čišćenje čega? Stroja ili podova? Kako god, vjerujem da ima zamjenskih u svakoj drogeriji.
pero_dinamit je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2025., 12:57   #1772
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor pero_dinamit Pregled postova
Čišćenje čega? Stroja ili podova? Kako god, vjerujem da ima zamjenskih u svakoj drogeriji.
Ćišćenje podova. Tražio sam bio i u DM-u, i na amazonu, i na službenom shopu i nema nigdje.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2025., 15:32   #1773
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nebi ja svasta uzima za robota, ja sam uzeo na amazon.de zamjensku za ecovacs jer mi je iskreno 40 e za litru sredstva preskupo, ali ne cini mi se najbolja, ostavlja neke tragove u spremniku, mogli bi utjecat na dugovječnost

http://www.amazon.de/dp/B0DVSWD8KZ?r...fed_asin_title
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2025., 15:36   #1774
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Pitanje za vas koji imate Roborock robotske usisavače.
Gdje kupujete onu njihovu tekućinu za čišćenje?
Po niti jednom shopu je ne viđam...
Je, teško ju je naći. Zadnji put sam uspio na amazonu naletiti da imaju pa sam odmah uzeo nešto tipa 5-6 komada
Ali to je bilo prije nešto tipa 2 godine.

Od zamjenskih ti koristim ovu - https://www.amazon.de/dp/B08BWQ4WXY?...sin_title&th=1
Što se mene tiče - preporuka, ne vidim ti nikakvu razliku u odnosu na onu originalnu Roborockovu.
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2025., 16:12   #1775
Colop
Premium

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Nebi ja svasta uzima za robota, ja sam uzeo na amazon.de zamjensku za ecovacs jer mi je iskreno 40 e za litru sredstva preskupo, ali ne cini mi se najbolja, ostavlja neke tragove u spremniku, mogli bi utjecat na dugovječnost

http://www.amazon.de/dp/B0DVSWD8KZ?r...fed_asin_title
Baš zato bi kupio origi sredstvo, nije mi problem očistiti spremnike za vodu, ali ne mogu očistiti mlaznice unutra,a ova za Roborock je stvarno trajna, tipa nalijem jedan čep i to pjeni i mirše barem 2-3 izmjene spremnika za vodu.

Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Je, teško ju je naći. Zadnji put sam uspio na amazonu naletiti da imaju pa sam odmah uzeo nešto tipa 5-6 komada
Ali to je bilo prije nešto tipa 2 godine.

Od zamjenskih ti koristim ovu - https://www.amazon.de/dp/B08BWQ4WXY?...sin_title&th=1
Što se mene tiče - preporuka, ne vidim ti nikakvu razliku u odnosu na onu originalnu Roborockovu.

Thx!
Staro 09.01.2026., 19:32   #1776
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pozdrav.
Ljudovi, imamo usisavač filips fc9071, već je u (teleskopska cijev se već razlohala) godinama pa tražim neki bolji. Nekaj čitam da su miele jako dobri usisavači?
Ak imate konkretne modele za preporučit od miele?
Usisava se pločice, parket i tepih, naravno velika usisna snaga je bitna..
Cijena, do cca 400€ ak se da kaj naći a poželjno i jeftinije.
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2026., 19:54   #1777
Colop
Premium

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Pozdrav.
Ljudovi, imamo usisavač filips fc9071, već je u (teleskopska cijev se već razlohala) godinama pa tražim neki bolji. Nekaj čitam da su miele jako dobri usisavači?
Miele C3. Mislim da koštaju oko 200 eura.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Staro 09.01.2026., 19:57   #1778
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
Ja imam electrolux sličan je dizajn tome mielu. A više usisavač bez velikih kotača ne kupujem
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2026., 20:03   #1779
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Gledal sam i ovaj.
https://www.centar-tehnike.hr/usisav...roizvod-44481/

@Tualatin, ovaj filips kojeg imam, ima velike stražnje kotače pa se (za miele sam čitao da nema tih problema) nerijetko zna i prevrnut, a i dok je vrećica skoro pa puna gubi na snazi..

Čak sam gledal i ovaj
https://www.nabava.net/usisavaci-s-v...jena-777791531

Ili ovaj
https://www.svijet-medija.hr/art/usi...m_medium=click
Staro 09.01.2026., 21:03   #1780
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Toplo preporucam miele sa onom ruckom na cijevi, jako je prakticna. Ovaj sa prvog linka to recimo nema.

Imam C3 sa i bez takve rucke. Ful mi je postao nepraktican taj bez rucke iako smo svi odrasli uz takve usisavace. Valjda jednom kad probas i naviknes se... Ugl hocu reci, rucka uopce nije gimmick (imho).
Staro 09.01.2026., 21:27   #1781
spaceman
Registered User
Moj komp

spaceman's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Imm C3 s tom ergo ručkom, dok je čitva dobra je. Moja je pukla i sad jedva drži cijev ili nastavke. Novu ne mislim kupiti jer košta 80 eura što mi je previše za komad plastike. Radije dam 200 eura okvirno za novi usisavač, miele naravno.
spaceman je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2026., 23:31   #1782
ID2502
Registered User
Moj komp

ID2502's Avatar

Datum registracije: Aug 2014
Probaj potražit na fixpart.hr zamjenski dio...
ID2502 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 00:15   #1783
spaceman
Registered User
Moj komp

spaceman's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Koliko vidim nema, ima običnih ručki ali je problem što obična i ergo ručka imaju različit promjer pa obična ne ide na crijevo usisavača sa ergo ručkom. Mogu jedino kupiti zamjensko crijevo u kompletu sa običnom ručkom. To košta malo manje od original ergo ručke. Nije mi to sad ni hitno jer ga jedva i koristim, uzeo sam uz njega i robotski i štapni usisavč pa ovaj uglavnom stoji.
spaceman je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 01:01   #1784
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Imaš neku fotku što je puklo, da pripazim(o)?
Staro Jučer, 18:37   #1785
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Pozdrav.
taj phillips je bio u vrhu ponude tada

nakon konzultacija ovjdje i prepiruke za Miele (cca 200€) odlučio sam da ipak neću sa vrećicom (i predhodni model je bio sa posudom na cijevi, odlična stvar) i kupio Philips sa posudom neki 9335 serije. odličan ali nema regulaciju snage.
sad je taj završio kod punice a mi kupili noviji model Philipsa 9555 serije (cca 180€) koji je još jači (900w u odnosu na 750) i ima regulaciju.
prava zwer
ima i turbo čektuako je k9 e bitno. jedino taj model nema LED svjetla na četki da vidim smeće prije usisa

veliki kotači su samo prednost kod prepreka .
Staro Jučer, 19:05   #1786
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
taj phillips je bio u vrhu ponude tada

nakon konzultacija ovjdje i prepiruke za Miele (cca 200€) odlučio sam da ipak neću sa vrećicom (i predhodni model je bio sa posudom na cijevi, odlična stvar) i kupio Philips sa posudom neki 9335 serije. odličan ali nema regulaciju snage.
sad je taj završio kod punice a mi kupili noviji model Philipsa 9555 serije (cca 180€) koji je još jači (900w u odnosu na 750) i ima regulaciju.
prava zwer
ima i turbo čektuako je k9 e bitno. jedino taj model nema LED svjetla na četki da vidim smeće prije usisa

veliki kotači su samo prednost kod prepreka .
Mislim da se sjećam, al ipak ovaj put bih preskočio filips.
I moj ima velike kotače al zna se dogodit da se prevrne, ne vuče dobro dok je puna vrećica, vodilice od tel.cijevi su već razlohane, pa se nemre dobro podesit visina.

Ovi novi usisavači imaju manje wata pa pretpostavljam i da su dalje zadržali veliku usisnu snagu, recimo, ovaj filips kojeg imam, ima 2000w i 450w usisne snage.
Staro Danas, 02:16   #1787
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ekipa, jel ima nešto bolje, kvalitetnije, povoljnije od Xiaomi G20MAX štapnog usisavača sa jednakim nastavcima ili bolje?
Tenks.

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 02:18   #1788
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Imamo prastarog Mieleta na vrećice, serija S4000 od 2kW snage. Ne bi ga mijenjao za nijednog novijeg jer otkad su ih ograničili po snazi osjeti se da slabije vuku. Koristi FJM vrećice i obično ih kupim više kutija pa imam dugo. Bio sam par puta kupio i kod nas zamjenske kad mi zafalilo, imaju u Mulleru neke neloše jedno 2 branda.
Krajem prošle godine došlo mi s Amazona i neugodno se iznenadio što su nove vrećice sad "eko" i lošije.
Kutija od recikliranog papira, ajde tu nemam ništa protiv, ali i vrećice su smeđe boje (stare su sniježnobijele). Nove vrećice su valjda duplo tanje i na opip isto neki reciklirani papir, a stare su bile deblje i baš onako nekako fluffy platnene, kao da je u sredini bilo nekakve vate. Filteri za prije i poslije motora mi se isto čini da su lošiji.
Sve se bojim s time usisavati sada.
Pa se pitam jesam li neke krivotvorine kupio ili je to sad takav "Novo je bolje" proizvod. Piše gore 80% reciklirani proizvod, nažalost valjda je to odsada tako

Lijevo stara kutija, desno nova:

Gore noviji model vrećice, dolje stari. Ne vidi se baš najbolje na slikama, ali pod prstima doslovno duplo manje materijala:

Lijevo "novo je bolje" vrećica, desno stari model. Plastika isto neka blijeda reciklirana, tanka, poklopac ne zatvara dobro kad se izvadi puna vrećica.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	miele_3.png‎
Views:	12
Size:	1.31 MB
ID:	28626   Click image for larger version

Name:	miele_2.png‎
Size:	1.06 MB
ID:	28627   Click image for larger version

Name:	miele_1.png‎