|
|||||||||||
|
|
#85561 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Sam se ti sprdaj, kad premjestim desnu ruku sa zagrijanog volana na ručicu mjenjača i malim prstom dotaknem metalni dio ispod kožne glave mjenjača, mali prst mi se šokira... bem im miša mogli su barem taj dio napraviti grijani ![]() |
|
|
|
|
|
|
#85563 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Zato je BMW razvio davanje žmigavca pogledom, ne treba se dirat hladna ručica |
|
|
|
|
|
#85564 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Nije mi daily i nije GT, ali uistinu kad prvi put provozaš taj V6 ti snaga uopće nije bitna. Taj motor pruža toliko zadovoljstva da uopće nije bitno da li je verzija sa 160 ili 250 KS. uistinu je čudo koliko se taj motor voli vrtit i koliko je nemiran kad ga pokušavaš vozit normalno. |
|
|
|
|
|
|
#85565 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ovo na Golfu se zove "Soundaktor" iliti puštam ti fejk zvukove motora na zvučnike. Pa možeš podesiti od minimalno do maksimalno. Kak veli tomek ranije, GTI je pun dječjih gluposti, pa je i to jedna od tih. Srećom, to možeš smanjiti. Ono što ne možeš smanjiti je da auto zaturira kod paljenja, tak da se svi na parkingu okreću i gledaju tko je ovaj debil. Posebno je iritantno kod podzemnih garaža. Touch kontrole na volanu su isto genijalan feature...brdo puta sam slučajno promijenio nešto ili aktivirao grijanje volana samo slučajnim prelaskom dlana preko volana Ciljana publika za taj auto je ona ekipa s popcorn mapama koji pate na to da ih ljudi primijete. Cirkus. Grijanje volana i guzice sam upalio dosad dvaput. Snimao sam nekakvu napuštenu kuću, vani 5 stupnjeva i vjetar. Ušao u auto i upalio to na 15 minuta da dođem k sebi. Ne vidim u kojoj drugoj situaciji bi mi trebalo jer je auto garažiran i uvijek na 15-20 stupnjeva.
|
|
|
|
#85566 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() Al ruzna u vrazju mater, pogotovo 8th i 9th gen. 6th gen mi je bila san, 7-u sam jos prozvakao al sve ostalo mi je po izgledu barem vise ko da mi je klinac ih dizajnirao. Samo im fale rakete na krovu. Kome pase - ok , ukusi su razliciti. Nova Civic je prva "mala" Honda koja mi se iskreno svida i koju bih za svoje novce kupio. |
|
|
|
|
|
|
#85567 | ||
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Da rapidka ima webasto pa da preko app samo upali grijanje 10min prije nego kaj die na posao, mogla bi ta kršina od opela puvati lagano u prkno. ![]() |
||
|
|
|
|
|
#85568 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#85569 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
|
|
|
#85570 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
A što se tiče grijanja: Gle, nemamo svi mi mogućnost držat auto u dnevnom boravku ![]() ![]() Od kad sam probao grijanje sjedala na 2017. VW golfu u prošloj firmi, odluka je pala - svaki sljedeći auto to obavezno mora imat. Grijanje volana toliko i ne, ali sjedala definitivno. Kod mene su svakodnevno u upotrebi, a vidim da nisam jedini . |
|
|
|
|
|
|
#85572 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() Izbacio iz specke kad sam kupovao Superba, skupa s grijanjem stražnjih siceva i klima šoferšajbom. |
|
|
|
|
|
|
#85573 |
|
Omicron Alpha resident
|
S obzirom na količinu GTI-eva na cestama koji voze slalom po Ljubljanskoj i generalno Krapina ćuningom - i taj auto je popriličan NPC auto
|
|
|
#85574 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Grijanje volana mi je posve nepotrebno, imao u flotinim Priusima. Fora ali nepotrebno. Ali zato grijanje siceva je must have. Od tih dodataka izdvojio bi i ventiliranje sjedala kao izrazito poželjnu opciju. Od ovih Safet Fičura jedino upozorenje mrtvog kuta i 360 kameru izdvajam kao nekaj korisno. Sve ovo ostalo mi je nepotrebno i iritantno u vožnji. Svi ti lejn asisti, autonomna kočenja, prepoznavanja znakova i slične pizdarije gasim odma (što se da zgasit) ako sjednem u auto kaj to ima.
|
|
|
#85575 |
|
Brat od Đon Vejna
|
|
|
|
#85576 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
|
|
|
|
#85577 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Nakon te zanimljive situacije sam kupio dashcam i smatram da bi svi ti assisti trebali biti ukljuceni bez mogućnosti da se ugase iznad neke brzine. Zabb sam koji je auto i sta bilo ali je moderni auto i bio je taxi dakle ima sustave sigurno samo ih je iskljucio jer to njemu pipice dok vozi. Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. Danas u 11:31. |
|
|
|
|
|
|
#85578 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Tak znam lika koji ode na auto-cestu i pusti da mu lejn asist vodi auto uz crtu dok on tipka na mob. Autonomno kočenje me je dva puta natjeralo da poljubim volan jer je krivo detektiralo parkirani auto uz cestu. Jednom pri parkiranju u rikverc tak detekirao rubnjak kao prepreku. Lejn asist fino čupnuo volan iz ruku jer nisam dao žmigavac dok sam obilazio lika koji je otvorio vrata auta drito ispred mene. Fala - ne fala. Volim imat kontrolu nad svojim autom.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. Danas u 11:46. |
|
|
|
|
|
|
#85579 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
To bi jos vise zabranio ![]() Stvar je da smo svi ljudi, i imamo padove koncentracije i razne distrakcije, a taj bip bip moze nekom spasit zivot. Ja sam retrofitao lane departure warning u svoj auto nek radi bip bip ne smeta mi a moze koristiti. Fun story kaze poznanica, "mrzim to stalno mi bibice i ispravlja volan kad se ocu prestrojiti" kazem ja "ne bipce i ne ispravlja ako das zmigavac" a vidis nje " A zmigavac treba dat " :revelation: tako da ima dupli benefit natjera ljude da daju zmigavce. |
|
|
|
|
|
#85580 |
|
Moderator
|
Da jer kad se vozim uz recimo aute parkirane paralelno uz kolnik i kad lik otvori vrata drito ispred tebe, prvo cu dat zmigavac pa onda cimnut volan da mu ne odvalim vrata ![]()
|
|
|
#85581 |
|
Omicron Alpha resident
|
|
|
|
#85582 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
|
|
|
|
|
|
#85583 | ||
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Nakon VW-a i Honda mora gasit tvornice... Citiraj:
Citiraj:
Ko neki dan > vozim se od smjera banfice prema plodinama Optujskom i 2 bijesna BMW-a 3-jke (KR rega) odlučile stati kod onog shopa sa felgama nasred raskršća kod IV OŠ. i ionako velik gužvanac napravili još većim. Bemti bisere. |
||
|
|
|
|
|
#85584 | ||
|
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
![]() I GR Yaris i Type-R su bolesno skupi kod nas, roba isključivo za one koji baš baš to žele Citiraj:
Nismo isto tržište kao US ili UK, UK ima širok izbor JDM-a radi strane na kojoj je volan, US je ogromno bogato tržište s ogromnim aftermarketom pa shodno tome "svatko nađe ponešto za sebe"
|
|
|
|
#85586 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
|
|
|
|
|
#85587 | ||
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Govorim o mom ukusu, svatko zna za sebe ![]() Citiraj:
Ja nemam problema ni s jednim safety featureom. Imao sam prije golog golog golfa, i mislio sam da mi ništa ne treba. Sada kad ih imam, rado ih koristim a i spasilo me par puta, vjerojatno bi imao zdrobljen cijeli zadnji kraj da nije bilo safety featurea. I kamera mi dobro dođe, i lane/front asist + adaptivni, grijanja sjedala. Žao mi je samo što mi škodilak nema zimski paket, tj. grijanje prednje šajebe. Je, piri toplo gotovo instant, ali nije to kao kad su grijači unutra. To je savršenstvo za zimske dane za nas peasante kojima auti stoje vani.
|
|
![]() |
|
|