Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.06.2025., 21:22   #20581
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nije samo lg nego izgleda i qd oled i filips, neki namjerni post processing, izgleda da ditheraju namjerno, trebaju dati ljudima da to iskljuce i gotovo....

It is not limited to LG or Samsung, I can confirm that at least Philips's equivalent of the G4 has the same issue.
Forgot to mention LG's official marketing names this "Detail Enhancer", Samsung doesn't have an official name as far as i know but LG does make completely false statements in their marketing material however, they state it is used to fight banding but it is believed to be a low quality mitigation against overshoot, the quality leaves a lot to be desired considering it's always there even in static images and video that are unlikely to provoke banding or overshoot artifacts.

From what i've seen on Vincent G5 review dithering proces ad diagonal lines still remains on G5.
LG sucks
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2025., 21:58   #20582
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pa jel ima koji oled da nema nekih gluposti koje bodu čovjeka u oko..
Znam da se tehnologija razvija i da je oled sad bolji, ali...

Sljedeće godine bi navodno trebao sony izbacit na tržište rgb minled tv i to bi kao trebala bit prava stvar.

Gledam recenzije Sony Bravia 9, nudi najbolje od oba svijeta, a nisam našao nekaj loše da čovjeka odvrati od kupnje, uglavnom ekipa je blago rečeno oduševljena s tom telkom, mislim da je to čak i flagšip model miniled.

Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 23.06.2025. u 22:05.
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2025., 11:18   #20583
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
A koji to ekran ne smeta očima,pogotvo kada u zamračenoj prostoriji nafrljiš brightness. Meni je tako danak za oči uzeo ips ekran 27" x 2 monitora kad sam gledao u zatamnjenoj sobi to nakon desetljeća buljenja u stetni crt koji mi vidu nije nastetio
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2025., 12:05   #20584
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
A koji to ekran ne smeta očima,pogotvo kada u zamračenoj prostoriji nafrljiš brightness. Meni je tako danak za oči uzeo ips ekran 27" x 2 monitora kad sam gledao u zatamnjenoj sobi to nakon desetljeća buljenja u stetni crt koji mi vidu nije nastetio
Logicno govoris
Treba cuvat vid tako da pazis kako/koliko buljis u nesto sto (jako) bljesti, nema druge.

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je online   Reply With Quote
Staro 24.06.2025., 13:10   #20585
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
ODLICNO.., sad mi jos samo neki nagluhi lik treba dati savjete kako podesit moj AV 7.1 prijemnik, pa sam potpuno zdrastveno osiguran pri gledanju filmova

PS, vec desetljece buljim dnevno preko 6 sati u LG Olede i vid mi je jos uvjek 20/20 i oci nikako da prosuze. Ako neko ima problema s ocima, onda postoje nacini da ih se podesno zastiti od "pogubnih" Oled ekrana. Slusati i primjenjivati savjete za smanjivanje svjetline/kontrasta ispod vrijednosti na koje je TV predpodesen/kalibriran nije moj "cup of tea". Sto veca sjetlina i tamnina je potrebna za moj potpuni Dolby Vision dozivljaj.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 24.06.2025. u 13:24.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2025., 14:44   #20586
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Imam LG C4 65" od zadnjeg BF i gleda se baš dosta svaki dan, nitko se nije žalio da ga oči peku ili nešto slično. Podesio sliku prema rtings ili Vincentu, ne sjećam se više, za svaki mod posebno i stvarno izgleda show slika. Isto tako kum uzeo 85" TCL C803 i slika je show, tako da i mini-led i OLED imaju sasvim dobrih opcija za odabrat. Ove priče da se vide dijagonalne crte od kojih oči ispadaju kad se uslika ekran sa 10cm udaljenosti... jel treba uopće komentirati.

Gledam svašta na C4, od 100GB 4K filmova sa HDR10+/Dolby Vision, 4K Sky Sports F1 pa i FHD nogomet i stvarno izgleda velika većina sadržaja izuzetno dobro. Ovi klasični TV kanali nisu neka sreća, ali su i dalje ok, teško je očekivati puno kad ih je većina i dalje 720i ili 720p.
Staro 24.06.2025., 15:47   #20587
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor brodjo Pregled postova
Imam LG C4 65" od zadnjeg BF i gleda se baš dosta svaki dan, nitko se nije žalio da ga oči peku ili nešto slično. Podesio sliku prema rtings ili Vincentu, ne sjećam se više, za svaki mod posebno i stvarno izgleda show slika. Isto tako kum uzeo 85" TCL C803 i slika je show, tako da i mini-led i OLED imaju sasvim dobrih opcija za odabrat. Ove priče da se vide dijagonalne crte od kojih oči ispadaju kad se uslika ekran sa 10cm udaljenosti... jel treba uopće komentirati.

Gledam svašta na C4, od 100GB 4K filmova sa HDR10+/Dolby Vision, 4K Sky Sports F1 pa i FHD nogomet i stvarno izgleda velika većina sadržaja izuzetno dobro. Ovi klasični TV kanali nisu neka sreća, ali su i dalje ok, teško je očekivati puno kad ih je većina i dalje 720i ili 720p.
Kak izgleda slika na tom miniledu?

Očito ne odgovara svakom oled, a zanimljivo, neko je prešao sa oleda (problematični) na drugi oled i problemi su nestali.
LG C4
https://www.reddit.com/r/OLED/commen...in_in_oled_c4/
https://www.reddit.com/r/LGOLED/comm...in_from_lg_c4/

LG G4

https://www.reddit.com/r/LGOLED/comm...is_it_too_big/

https://www.reddit.com/r/LGOLED/comm...grading_to_65/

https://www.avforums.com/threads/6-n...2468048/page-4
Uglavnom preporuka je prigušit osvjetljenje što je za mene neprihvatljivo ili imat svjetlo upaljeno kod gledanja telke.

E vidiš drugi dio bolda me zanima.
A baš sam našao C4 za dobre novce, al ak je samo (HD) ok, onda niš od toga.

Jel onda bar FHD odličan?

Navodno se LG G5 približio (ili mu čak stoji uz bok) sonyu ako pričamo o skaliranju niže rezolucije.

LG opet kiksa sa DTSom koji je nepostojeći na G5.
Staro 24.06.2025., 15:54   #20588
tascam
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Svaki tv ima prednosti i mana.Savršeni tv ne postoji, premda oled tehnologija se najviše približila savršenstvu.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2025., 16:02   #20589
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Svaki tv ima prednosti i mana.Savršeni tv ne postoji, premda oled tehnologija se najviše približila savršenstvu.
Daleko je još oled do toga, daleko..
Mislim da je microled koji će dost tog ispravit a s čim se oled bori, al microled će i koštat dost.

Čitajući recenzije, da, svaki oled ima neke propuste, al čovjek se nada, ako je oled skuplji da je ujedno i bolji, a to zapravo ipak nije tako.
Staro 24.06.2025., 16:32   #20590
kamacnik1
Registered User

Datum registracije: Sep 2020
U iščekivanju " perfektnog " TV-a , nabavka radija nije loša ideja
kamacnik1 je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2025., 18:24   #20591
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Što je točno "savršeno"?

Slika kakvu ste si zamislili da treba biti?
Slika za kakvu je netko rekao da treba biti?

Kakve su reference uopće za mjerenje savršenog? U kakvim uvjetima, s kakvim izvorom?

Jel TV mora prikazati sport na način kakvim ga vidite vlastitim očima?
Ne kužim koja su točno mjerila danas, da eto baš ništa ne valja?

Ne znam ni jel ovo ikakvo mjerilo, ali eto... ako je vjerovati IMAX mjerilima, Sony, TCL i Hisense su "savršeni"
https://www.imax.com/en/gb/imaxenhanced-products

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote
Staro 24.06.2025., 18:52   #20592
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
@zvonac pričekaj još malo, pa možda dođu hologrami od tvrdog svjetla

Super je OLED, može smetati samo neukima (loše konfiguriran) ili onima sa očnim problemima.
Staro 24.06.2025., 18:53   #20593
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor brodjo Pregled postova

Također, uzeo G4 65" i jedino što me smeta je što nisam uzeo veći. Nitko se nije žalio da ima takve probleme kod gledanja a bome ni ja.
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2025., 08:06   #20594
tascam
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Citiraj:
Autor d0X Pregled postova
@zvonac pričekaj još malo, pa možda dođu hologrami od tvrdog svjetla

Super je OLED, može smetati samo neukima (loše konfiguriran) ili onima sa očnim problemima.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:45   #20595
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Trebam pomoć. Negdje u temi sam vidio da netko koristi USB to gigabit ethernet adapter za sony KD xe/xf9005, nisam siguran je li Lewis bio.

Ugl. kupio sam cable matters USB 3.0 to gigabit ethernet adapter i pokušam spojiti, ali nejde. Uštekao sam u onaj treći USB u TV koji ima 900mW, ethernet kabel je provjeren.

Googlanjem i GPTom sam pročitao da ethernet adapteri ne radi na verziji 9 androida nego mora biti najmanje Android 10.
GPT veli da xf9005 kojeg ja imam ima mogućnosti nadogradnje na android 9, ali najnovija verzija v6.7220 koju imam instalirano (OTA preko TV-a) je i dalje android 9. Išao sam gledati ima li noviji update, na stranici sonya ima iz rujna 2023, ali isto piše v6.7220 pa nisam ni pokušavao preko USBa taj firmware staviti.

Ima li netko ideju mogu li ikako to upogoniti?

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:45   #20596
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
Googlanjem i GPTom sam pročitao da ethernet adapteri ne radi na verziji 9 androida nego mora biti najmanje Android 10.
Hehe, glupe li umjetne inteligencije, "USB3.0 to Ethernet" adapteri rade uredno na Android 9 OS-u.
Imam ih tri komada "Amazon Basics USB 3.0", "Schwaiger CKUH1000" i "Uni USB-A Hub ( 4 in 1 ) | USB 3.0"
I sva tri rade odlicno na raznim Android 9 uredjajima.

Jedino sto treba pazit je da ne rade svi moguci adapteri na svim mogucim uredjajima, nego je bitna kompatibilnost ugradjenih chipova sa SoC-om. Prije kupnje bi rebao bi saznat koji je kompatibilan tvom uredjeju...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:53   #20597
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

E to sam i gledao, i na redditu i avforumu su preporučili baš taj chipset AX88179. Dal je do toga, ne znam. A sad tražim, pišu ljudi da im isto ne radi. Očito sam se morao bolje informirati prije kupnje.

Ako netko ima sony i ethernet adapter neka napiše. U temi kodi je Lewis pisao da ima i da mu radi.

Matijac je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na