View Single Post
Staro 10.04.2008., 08:09   #10
Igneos79
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Gle čitaj ti malo ono što ti se posta za promjenu...
To je automatski flash, da bi se to napravilo dosta ti je da se digne makar osnovni dio BIOSa, a to što ti ne vidiš ništa na ekranu ne znači da se ništa ne pali od BIOSa jel ti sad jasno?
Dakle FDD je low level dio funkcionalnosti vezan još uz prastare ISA standarde i zato ne podlježe DMA, BUS masteringu, PCI Streeringu i ostalim glupostima koje imaš u višim funkcijama, a koji su potrebni da bi ti ploča upalia AGP ili PCI-e ili kaj već imaš gore za grafu te da bi vidio nešto na ekranu dakle može se (teoretski) dogoditi da upali flash tako čak i kad je mrak na monitoru, a posebno ima šanse ako ti bar nešto ispisuje na ekranu pri paljenu, zato probaj to napravit ili nemoj - tvoja stvar, ali ako ne radi uvjek možeš poslati ploču ili bios čip na fleshanje, a ako proradi uštedio si minimalno 100ak kn troškova i par dana čekanja...

Tvoja stvar što ćeš radit, ali namjerno sam ti napisao da to često ljudima nije upalilo, neznam možda je do novih non legacy ploča koje nemaju uopće nativne kontrolere ili jednostavno nisu napravili dobro floppy ali neznaš dal će tebi radit dok ne probaš i da flash tom metodom može i dugo potrajati tako da ako ćeš to radit ostavi komp bar pola sata na miru...
Hmmm, e ovo nisam znao. Dakle iako je zapelo na biosu, floppy bi mogao raditi? Prvi put cujem za tako nesto. Da sam bar znao za to prije, mozda bi spasio moju prvu Leadtek plocu...koja je to zvijer bila...nego dobro, hvala na uputstvima, jos se sijecam batcha pa cu samo napravit autorun.bat na disketi koji pokrece flash. Mislim da je bas to i pisalo na onom linku, samo nisam povezao sa ovim sto si sad napisao. Ispricavam se. Vjerojatno je na forumu vec bilo rijeci o tome, ali ne pratim zbivanja, uglavnom volim sam skuziti kako stvari rade i sam otkloniti kvar, ali ovo je bio specifican problem.

@ Bubba : Dadoh frendu broj Linksovog servisa u Zg, nazvao je i rekli su mu da nema problema, rijeseno dok kazes keks. Sad se samo postavlja pitanje zasto mu u Zd nisu predlozili da posalju plocu gore, kad imaju samo jedan eeprom programator i to u Zg. Kvragu, bas sam bio happy sto se Links otvorio u Zadru, vec su mi svakakve hardwerske perverzarije pocele padati na pamet, kad ono, isto ko hg spot i ve mil....trgovci....
Igneos79 je offline   Reply With Quote