A sve to oko garancija kod nas jako je varljivo i varira. Postoje pak garancije proizvođača kojih bi se dileri trebali pridržavat, ali se većinom ne pridržavaju, a i točno je što kaže Sheby. Meni su u Info Gami za pokvaren hard nudili manji ili joystick i Age Of Empires I. Jel moš'te to zamislit? Nema granica kada su garancije u hrvata u pitanju.
Pogledajte recimo HGSpot, nemaju niš' od robe, grafičke kartice, memorije, hard diskovi, svega manjka i kad vidite nešto da ima, brzo se leti tamo jer odmah nestane i tko bi onda mogao očekivati zamjenski proizvod u slučaju kvara kroz godinu dvije. Ostali imaju nešto popunjeniji stock vertikalno, ali i to brzo ode. Ako je slučaj da se radi o top price modelu, onda se može desit da ga ima i za nekoliko mjeseci, ali brzo nakon toga ispada iz prodaje i ne prodaje se dok ide po maloj cijeni kao manje atraktivni hardveraj (npr. ATI X15XX i sl.)
Tužno je to kod nas, fakat, eto da mi sad moramo uopće o tome i razglabat dokaz je opravdanog straha. Što ako? Ak mi rikne 3870 za 14 mjeseci, kaj onda?
Osobno mi se još nije tako nešto dogodilo nakon toliko dugo vremena, ali hebo me pas ak mi se desi, a ne uspijem se realno nagodit sa trgovcem oko garancije, onda ću taj komad hardware-a poslat ravno u tvornicu koliko god to djelovalo morbidno, glupo i utopistički sa napomenom kakav sam odgovor dobio od uvoznika/servisa, pa neka se onda oni međusobno dogovaraju zašto je to tako.