Skinuo ja danas opet OTES i one gume sa heatsinkova i ponovo stavio pastu na nForce 4 i PWM-ove. Temperatura PWM-a se spustila ( 58 C pod 100% opterećenjem na 2.60 GHz i 1.350V), ali procesor nula bodova (i dalje druga jezrga do 60-61 C). Malo sam danas proučavao taj BigTyphoon, malo mi sav razmrdan izgleda. A ima i malo prašine u rebarcima. Bi pomoglo šta da ga očistim i eventualno bolji ventilator stavim? Ako da za vent, koji? I bio sam sa OTES sustavom hlađenja u Linksu. Rekli su mi da na nForce chipset mogu uvaliti plavog Zalmana ili nešto sl., ali na PWM-ove da ništa ne paše, tj. na gornji heatsink. S obzirom da je PWM OK, temperature nForce chipseta ne mogu pratiti (nema senzor ploča), ne znam kaj ću sa BigTyphoonom VX. Te mi se temperature čine previsoke za overclock od samo 600 MHz.
EDIT:
nForce chipset mi se čini dosta vruć na dodir prsta, možda i od grafičke topliji (a ona je na 52 C), ali sve OK radi, i Dual Prime95 prolazi 12 sati. I Big Typhoon VX mi se čini bučniji nego prije... U ponedjeljak mi dolazi Zalmanova pasta, koja se sa kistićem razmazuje, pa ću onda novu staviti...