View Single Post
Staro 03.04.2008., 21:33   #473
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Evo ga.
Gledajući karticu ako stoji na okomitoj podlozi, dužina je 22.5 cm, Širina 10 cm, a visina, znači ono štob' narod rek'o debljina je 3.5 cm. Razmak između krajnjeg ruba hladnjaka i mog 12cm cpu coolera je 4 cm, znači stanu i najveći cpu cooleri u isto kučište s njom.

Jedna isprika, zabunom sam rekao da je crvena, nije, plava je. Trenutno mi se pune baterije za fotić, pa ću sutra fotkat.

Sori za temp, nisam instalirao CCC, ali budem, no bacio sam 20 min COD4 i popipao heatpipes i kuler i da, moram priznat dosta do jako su vrući. Ne brinem, jer kako je ATI malo veća firma od Hrvatske, a ovakvih je kartica napravila više nego što je nas hrvata, onda se ne bojim da nisu mislili da li je pasiva dovoljna. Inače, iz mog nekog skromnog, ali vjerujem točnog poznavanja fizike, zapravo je dobro da je heatpipe jako vruć, jer to znači da dobro odvodi toplinu. Kako prst mogu držati oko 2-3 sekunde na njemu, ne vjerujem da je topliji od 70 stupnjeva, iskreno. S druge strane, x1950pro je ruku na srce definitivno kalorifer u odnosu na ovu karticu.

Što se tiče samog COD4 i FPS-eva, eh, ide od 51-120, ali najčešće bih rekao da se pojavljuje broj 74, tako da je to neki overall po mojoj procjeni. Jedna stvar je zanimljiva, nisu ni ti Tray Tools-ovi FPS-i baš realna stvar. Sa x1950pro sam imao max 55, na istim postavkama, naravno, ali i kada je sa x1950pro sve radilo glatko na nekih 45-50, sada kada igram sa 3870, iako oko ne bih rekao da primjećuje tu neku razliku između 50 i 75, sa 3870 je sve puno više smooth i manje zamara oči. Nije našpanano ako me kužite, a što se tiče kvalitete slike, po meni je identična. Iako je razlika u COD4 u overall FPS oko 50% u odnosu na x1950pro, ja bih rekao da je još više jer sam jučer probao Stranglehold koji mi ima debelo preko 100 FPS, dakle duplo više nego sa x1950pro.

Jedno pitanje, da li mislite da bih trebao reinstalirati tray tools? Može zvučati glupo, ali da ne bi nešto ostalo od 1950-ke u tragovima(?) Što mislite?

Eto malo za sad, sutra bum vam zakeljil slike.

Pozdrav
Ozi je offline   Reply With Quote