View Single Post
Staro 03.04.2008., 15:05   #1
mskvorc1
Premium
Moj komp

mskvorc1's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Problem termalne paste pod BigTyphoon VX

Kupio sam novo kućište i sve preselio u njega. Prije sam koristio Zalaman ZM-STG1 termalnu past koja je odlična, ali je problem što sam je potrošio a nema je nigdje za kupiti. Probao sam AS5, ali su mi se odmah cooler i CPU slijepili i to sam jedva nekako odvojio. Išao sam od dućana do dućana, u Formelu će je tek u ponedjeljak dobiti, a 3 dana bez kompa ne mogu, jer ga trebam za faks.

Lik iz jednog servisa mi je dao Zalmanovu pastu u tubici, bijelu i u nedostatku poštene paste sam stavio tu. Nakon što sam je stavio, sjetio sam se da bi i ona mogla slijepiti prcesor i cooler. Kako onda skintui cooler sa CPU-a ako se oni slijepe?

Probao sam pokrenuti dual prime95 i sad me muče temperature sa ovom pastom. Imam AMD64 X2 na 2.6 GHz i nakon 20 minuti primea 95 temperatura prve jezgre mi je oko 51-52, a druge oko 62-63 C, što mi se čini previše. Proc je na 1.350V-1.400V, a po defaultu radi na 2.0 GHz. Ovo mi se čini previše pod BigTyphoonom VX, koji se onda vrti na 2000 okretaja, jer sam prije, sa starom pastom isprobao i na 2.7 GHz i sve je prošlo bez beda. Išlo je do nekih 62-63 C. Moja su pitanja sljedeća:

1. Jesam li vjerojatno premalo paste stavio? (ja mislim da jesam)
2. S obzirom da bi uzeo Zalmanovu pastu ZM-STG1, kao skinuti ovu, pošto vjerujem da će proc i cooler biti slijepljeni, tj. kako njih razdvojiti?
3.Zašto su mi uvijek razlike pod opterećenjem između jezgara do 10 C, znači prva oko 50, a druga oko 60? (mjereno CoreTempom)

Imam ABIT AN8 32X SLI ploču sa famoznim OTES hlađenjem i uspio sam skulirati temperaturu PWM-a. Jedan vent mali na OTES pasivnjak, a drugi na vrh kućišta koji puše prema OTES pasivnjaku i na ovom naponu proca ne prelazi 59 C, kaj je super.

Ajd pomagajte, najviše me brine kako razdvojiti cooler od CPU-a, tako da CPU ne isčupam iz njegovog utora na ploči...
mskvorc1 je offline   Reply With Quote