Joj, joj, čega sve tu nema ....ne znam odakle do počnem.
Ajde od situacije koju sam opisao...riječ je o dva računala na kojima radim i na kojima testiram remote upotrebu netsh. Obzirom da sam na jednom računalu admin (s AD userom ipak: U local users & groups, u grupu Local adminstrators možeš dodati bilo kojeg AD usera ili AD grupu bez problema, čime tog usera/grupu usera činiš lokalnim adminima na stroju - probaj), to mi je najjednostavniji poligon za testiranje - oba računala kod mene, mrežni problemi su isključeni itd...
Admin pack sam spomenuo iz tog razloga jer Microsoft preporučuje da budu instalirani na remote strojevima, kako bi bilo sigurno da su prisutni svi dll helperi potrebni za pojedine konekste.
Dalje, managiranje klijenata preko AD-a ili konfiguriranje DNS-a i WINS-a na DHCP serveru nije uvijek moguće - nisu sva računala u AD-u, niti su sva AD računala na DHCP serverima.
Dakle, netsh mi treba da bih dodao AD DNS i WINS na nonAD klijent, kako bi istom omogućio pristup nekim AD resursima.
Zapravo bi bilo idealno kad bih imao jedno računalu u ADu, a drugo u workgrupi, ali ovo drugo nemam pri ruci, a vlastito mi se ne da bacati van AD-a samo za potrebe ovog testiranja.
Ne znam je li sada situacija malo jasnija ?