evo bumpam temu, jer sam vec na rubu ludila sa GA P35-DS3
vec sam se raspitivao, al nis nisam uspio postic
ugl, evo problem...zapravo nije tolki problem, al je stvar tolko iritantna da mi dode da izvadim plocu i izgrizem ju od muke
evo ovak
na ploci je E2160 i kingmax ddr2 800
procesor je na 1.45-1.46x ovisi o clocku a clock je uvijek preko 3ghz ako je preko 3.1 onda 1.46x ako manje ili 3.1 onda 1.45
ram je na +04v znaci na 2.2V
e sad, ono kaj me muci je paljenje kompjutera nakon nekog vremena,
znaci ja OC-am svi testovi rade, nema rusenja, igram igrice, sve u najboljem redu, ugasim ga, i sljedece jutro palim i prvo 5-15puta dode struja u ventove, al nema beep, POST-a, boot nista, pa se ugasi i tako u krug neki odredeni broj puta, to je prva stvar koja raspizdi, druga stvar je kaj se u 90posto slucajeva kad se nakon tog 'paljenja-gasenja' upali Bios vrati sve na default i onda kad to vidim onda sam totalno lud i stalno moram u bios i stalno namjestat postavke i stalno tako u krug....
ugasio sam c1e, eist, tm2, sav visak sam pogasio, decki na forumu su mi rekli da je problem sa FSB/DDR odnosom.... i da se to desava zbog 2.5, smanjio sam na 2.4 i nista i dalje, i sinoc sam stavio, na 2.0 pri tome je procesor bio na
3.06, a RAM na 690MHZ..... znaci nema razloga da nista sere....i sa tim postavkama je sve normalno radilo, inace procesor ide i vise i ram isto nesto ispod 1000, i eto sad ga palim i opet se nece upalit isprve, nego iz X-te i onda mi vrati sve na def i onda mu vratim sve postavke na staro i on normalno radi....
uglavnom...recite kaj jos mogu napravit da mi se komp normalno pali, procito sam i hardovi dost pate kad se tak pali pa gasi pa pali pa gasi...a prije sve je iritantno toliko da sam svaki put na granici da sve ne razbijem.
neznam jel vrijedi kaj podizanje voltaze na NB, mislim da ima neka opcija za tak nesto, al nisam isprobavo jer je na ploci pasivni stock...
i jel bi pomogo novi bios? ako da koji da stavim?
edt: jedino se normalno pali kad je voltaza procesora na default, znaci fsb moze bit podignut, al voltaza mora bit def da se pali normalno...al naravno takva star ne dolazi u obzir, uvijek izvucem max iz onog kaj kupim pa cu tako i iz ovog.