Evo, vratio sam se iz rodnog kraja i kao što sam obećao, poslikao sam dio kojekakvih zvučnika, pojačala...
Ranije u postu sam spominjao Bose 802 pa evo na ovim slikama možete vidjeti
desni stup i
lijevi stup
Naveo sam da Bose ne rade bez
odgovarajućeg equalizera pa sam i njega usliko
Bose su trenutno spojene na jednu stalažu koju sam snimio u 2 slike. Ovo je
donji dio police a ovo
gornji. U pogonu je pojačalo Technics SU-V670 PXS snage 2x90W na 8ohma. Za ostale komponente jednostavno mi se neda tražit šta je šta. Gledajuć policu odozgora prema dolje na njoj su:
Neki gramofon, tuner, cd player s optičkim izlazom spojen na mini disc player odma ispod, pa kaztofon sony, cd recorder philips

pa neki fisher equalizer, pa sony DAT player i onda to pojačalo koje sam spomenio.
Govorio sam da mi otac pravi razglasna pojačala pa tako i cijevna. Ovo su neki od njegovih uradaka:
Cijevno pojačalo "CRO-30"
snage 2x15W 8ohm
Cijevno pojačalo "TA-60"
2x30W 8ohm
Na to pojačalo su spojeni zvučnici iz 70-ih godina
ISKRA snage 25W
ovo je pravio moj brat
Cijevno pojačalo "VOX 8"
2x4W 8ohm
a ovo su snažna razglasna pojačala
Supraphon "B-400"
2x200W 8ohm
na toj slici su i prije spominjani Dynacord A 1000 lampaši
Supraphon "B-1200"
2x600W 8ohm
Supraphon "A-1400" i "B-1600"
A: 2x700W 8ohm
B: 2x800W 8ohm
Uslikao sam jedne subwoofere koji su također ručno rađeni.
Radi se o vjernoj kopiji
Fane subwoofer-a. Zvučna kutija iznutra izgleda
ovako nekako, ali ne baš točno tako nego slično...nesjećam se. Znam da je unutra neki veliki 18" bass

Evo
jedna slika da zamislite veličinu mrcina
To su
neki od uradaka. Ima toga još pored razglasa ali ne pripada ovoj temi.
Dosta toga se tamo i promjenilo. Neki zvučnici su prodani a došli su opet neki novi. Puno toga mi je nepoznanica...
šetajući tako kroz čarobni hodnik stare kuće poslikao sam još nekakvih zvučnika, dekova, pojačala, pa eto, uživajte
(1),
(2),
(3),
(4),
(5),
(6),
(7),
(8),
(9),
(10),
(11),
(12).
Među tim slikama možete naći (kao što sam ja

) još jedan par Dynacord a1000 lampaša, zvučne kutije Echolette LE30 iz 1974. god, američkih FBT kutija, Dynacord zvučnih kutija, još malo komponenata...
Anyway to je samo dio opreme koja se tamo nalazi. Nisam neki pisac i nemam volje za to (btw. mislim da mi je ovo najduži post ikada) da vam mogu to sve dočarati kako zvuči i tako to, ali jedno je sigurno: tamo nema mjesta lošim zvučnicima

Znam da slike nisu bajne, ali sve je to slikano u žurbi i veliki dio po mraku sa skromnim canonom a400 fotićem.
Nadam se da ću jednog dana biti riječit kao Visage jer se o ovim zvučnicima može puno toga lijepoga reći, ali ja nažalost neznam kako.
uf, ožednio sam...

živjeli!