View Single Post
Staro 25.03.2008., 15:11   #10
lidaja
Premium

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Ajmo ispočetka, malo mi je to nejasno "neće da radi". Ovaj link što ti je Jelc dao - tu su ti driveri koji podržavaju praktički sve moblity grafičke kartice od ATI-ja. Znači, staviš njih i to je to. E sad - što ti točno znači - neće da radi? Pokušavaš instalirati drivere pa ti zbloka instalacija i javi neku grešku? Ili instaliraš drivere ali ne otvara control panel od grafičke kartice? Ili nešto treće?
A što se directX-a tiče - skini ovaj programa http://www.softpedia.com/get/Securit...adicator.shtml
deinstaliraj s njim DIrect X pa probaj onda staviti zadnju verziju.

Ili, odeš na start, run, regedit pa nađeš redak:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\DirectX
Obrišeš cijeli DirectX folder, restartaš komp, on ti prilikom restarta vrati originalni directX 8.1 koji dolazi s XP-om i nakon toga možeš instalirati noviji...
hvala na trudu dečki, ljepo od vas kaj mi zelite pomoci, idem ponovno sve to napraviti.

no inace mi se sa ovim extraktom cijeli dxdiag izbrisao, a pri koristenju ovog alata pojavila se graska da nije dobro instalirana graficka (crvenim krizicem je bio prekrizen radeon 9000 u display adaptersu).
bez tog alata se valjda nis nemre ni instalirati, jer se stalno javljao ovaj error:

INF error video driver not found. Try to setup your display adapter with a standard VGA driver before running setup..

lidaja je offline   Reply With Quote