View Single Post
Staro 23.03.2008., 10:31   #253
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja bi na tvom mjestu prvo sam sebe zapitao što ti je "kritična točka" dakle dal ti je CPU ono što oćeš primarno popravit ili je to ram, ili baš ciljaš na kompromis...

Racimo ja sam na Athlonu zaključio da mi je ram (bar trenutno) sekundarna stvar i zato sam ga zanemario i radi na stocku, ako ti je prije svega želja popravit enkodiranje/rendanje ili sl CPU related stvari onda skreši multi tj djeljitelj iliti omjer, ostavi ram na stocku (naravno omjere promjeniš kako dižeš jel) i ciljaj na proc sa po mogućnosti ne preko 10-15% napona na stock za tu seriju za 24/7 rad... Specifikacije za seriju dakle najačeg na toj mikronaži si uzmi nije bitno dal je 4x00 ili 6x00 ili kaj deseto samo da ima isto mikronsku tehnologiju jer ona određuje osjetljivost na overrvoltage prije svega ostaloga...

Ako ti treba ram jer radiš nekaj memory dependent kao kompresiranje/dekompresiranje rarova i sl/photoshopanje i sl stvari (da se razumijemo trebaju oni i proc ali to je ipak najčešće manje kritično danas) onda proc ostavi na miru dok ne ustanoviš što i kako može podnjeti, najbolje je napravit relativno manji OC na 101% stabinu vrijednost proca i onda se igrati...

I na kraju ako ti treba kompromis onda ideš dizati jedno po jedno do granice do koje ide, u sticku o toime zaista piše i previše...

I ne nisi ti kriv samo kaj svako malo neko naleti sa 4x00 procesor pitanjem i niko ama baš niko ne pročita teme... Mislim fakat ima ih više nego svojevremeno o 8800gt i 3870 ali fakat...