Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 23.03.2008., 02:18   #254
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Ovo je trenutno najzanimljiviji topic na forumu, barem meni.

Evo poslikao sam sustav od doma, stari je nedavno uzeo Grundigov 32" LCD, pa se odma pomamio za pojacalom i zvucnicima da to sve skupa lijepo izgleda. No greda je u tom sto je uzeo nesta uzasno jeftino, ali nekrivim ga, financijsko stanje je uzasno kriticno.

Ako je netko cou za marku zvucnika odnosno pojacala Beng neka mi kaze nesto jer nema nista na netu ili ja ne uspijevam naci.

Centralni (1, 2 )

Prednji (1, 2, 3)

Straznji (1)

Pojacalo (1)

LCD (1)

Prednji zvucnici jos ima svaki sa strane jedan niskotonac cirka 15cm. Cjeli taj sistem zvucnika je dosao cirka 500kn (dovoljno govori o kvaliteti!). Kada se malo jace pojaca, cuje se visokotonac kako pisti (onaj najmanji gore!), sve u svemu dovoljno je dobro za gledat filmove i slusat glazbu...nekome, ja bih se osobno odlucio za par bookshelfa dobrih.

Pojacalo je bilo nekih 900kn, mislim da je 80W-no.

--------------------------------------------------

Nego zanima me jedna druga stvar. Zvucnici od mini linije (e.g. Sony MHC RX50 koju imam!), se isto tako klasificiraju pod bookshelfe jel tako? Posto ja trenutno liniju koristim samo za slusanje glazbe preko kompa, zanima me da li je moguce spojit te zvucnike na neki polovni reciver/pojacalo i mozda izvuc kakav bolji zvuk (mada nevjerujem!).

Ili mozda samo promjenom kabela (da stavim PPR umjesto onih konaca od dva djela spajanih) i stavljanjem ih na stalke?