A ja danas ili sutra idem delati svoju omiljenu papicu
Dakle-prvo se na masti od domaćeg pu-ajceka (malog) izdinsta povrće, ovda se na to hiti junetina narezana na kockice i malo promješa.
Pa nakon toga tak jasno isto na kockice dobri stari pu-ajcek, pa nakon nekog vremena pureće meso.
E...kad se to malo prodinsta-dolije se voda, i stavi dvije žlice riže.
Kad je to sve skoro gotovo dolije se domaći paradajz iz boce, lovorov list a ako netko hoće može i bosiljak ili ružmarin.(malo-da se ne ubije okus).
Netko stavlja kocke i vegetu, netko samo sol itd...ja mesnu kocku i samo mrvicu vegete pred kraj.
Ako netko voli ljuće na volju mu je suhi ili konzervirani feferon, chili ili samo papar
To bi kakti trebalo izgledati više kao ragu-juha, nekaj se gustoće dobije kad se riža raskuha, i od povrća i paradajza.
Eh sad-u orginalu se na kraju u to zakuha friška taranica/kašica/naribano tjesto ili kak ko to zove.
Mljac
Ja u pravilu napravim lončinu toga pa malo mjenjam-koji put taranicu,koji put krumpir, žljčnjake i slično...
I koliko se god trudio-meni to uvjek nekak na kraju ispadne ko čobanac vulgaris
Ali je fino.
Na žlicu je, mesa ima, povrće i paradajz daju dašak svježine ovom dijetnom jelu uz koje tak jasno ide raženi ili lički kruh i dobra stara Žuja, ili ako vam se omakne sa ljutinom i dobri stari gembač je možda i bolje rješenje.
Rok-rok