Citiraj:
Autor domy_os
Start > Run > upišeš \\xxx.xxx.xxx.xxx što predstavlja IP adresu ili \\ime kompa koje si unio kod instalacije i klikneš OK...
|
OK, probat ću i to.
Citiraj:
Autor Tuna
a dali si uključio u visti "network discovery", "file sharing" i "public folder sharing" ?
to ti je u control panel> network and sharing center
isključi si password protected sharing
ja imam ovako namješteno i svi se vide i mogu dijeliti fajlove 
|
Upravo tako je namješteno, 4 one zelene lampice svjetle i isključen je password protection sharing.
Citiraj:
Autor Mihael
Nije vista smeće samo zato što ne znaš namjestit najobičniji šering.
|
Da, ne znam na Visti namjestit šering, za što mi treba na XP-u ni manje ni više 5-10 minuta, ovisi koliko brzo će se oba kompa restartat da dobiju istu domenu.
Izgleda da postoje neki problemi sa NTLMv2 autentifikacijom (što god to bilo) pa ću vidjet što je s tim. Jer navodno XP podržava samo NT & LM autentifikaciju (v1) isto kao i OSX pa onda treba i Vistu podesit da radi isto. A sad problem je najvjerovatnije i u HBasic licenci pa tako ni neki
secpol.msc za podešavanje toga ne postoji u H verzijama Viste.
Još jednom napominjem da mi se računala vide, veza radi i XP uzima datoteke sa Viste ali obrnuto ne radi. I ne mogu uć iz jednog računala u drugo. Sad može bit do te autentifikacije ili do firewalla koji nije sredio sam sa sobom permissione.