Imas dvije mogucnosti. Ili naci disk s jednom plocom za koji si skoro pa siguran da ce radit s jednim USB kablom ili uzet nesto poput preporucenog fujitsu od 200GB za 560kn u HG-a.
U prvom slucaju moras nac koji modeli kojih serija se prodaju po nasim trgovinama sto je dosta tesko jer rijetki trgovci pisu model ili serijski broj diska kojeg prodaju. Nakon sto bi saznao seriju lako je utvrdit koje velicine dolaze s jednom plocom jer uglavnom taj info imas na proizvodacevim stranicama (mislim da su sad na 160GB po ploci). A jedna ploca bi ti dala vise nade da neces morat teglit 2 kabla.
Druga solucija je ne obazirat se na ogranicenje od 500 miliampera koje uvjetuje USB i uzet sto vec i jeftiniji disk poput spomenutog fujitsu koji sigurno trosi oko 1.0A (i treba struje s 2 USBa). 2 kabla ili Y kabel su ti obavezni dodatak uz takav disk. A treba i pazit na to da disk nema 3 ploce (znalo se desit kod fujitsu) sto automatski znaci da je disk deblji od 9.5mm i mozda nece stat u vanjska kucista za 2.5" HDD.
Meni osobno je bitnija velicina diska nego cinjenica da trebam 2 kabla s njime nosit, no svatko odlucije sto mu vise odgovara.
Ja sam inace domy pokusao istrazit sto se kod nas nudi od novijih serija no to je sizifov posao jer trgovci uglavnom iste velicine raznih serija prodaju pod isti disk. Preostaje ti da negdje nadjes 120GB single platter 2.5" HDD ili 160GB s jednom plocom ili kupis nesto s 2 ploce sto ti je najjednostavnije.
edit: Ne vjerujem da je to ta toshiba jer recimo u HG-a jos na veliko prodaju stare momentuse iako sad friska serija ima onaj 120GB s jednom plocom. No njega nigdje za nac. A 160 GB imaju na veliko od starih serija, a i njih treba prodat. Ako potvrdis da je single platter onda je to dobar izbor.
@ dannijel, kako ti se cini disk? Ja ga bas pikiram, taman je velicina i cijena za moj ukus.