View Single Post
Staro 19.03.2008., 01:19   #1
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Vista i XP - je li moguće uopće srediti dijeljenje datoteka

Znači ovako, situacija kod kolege - kupio prijenosnik sa Vista Home Basic licencom, doma ima stolno računalo sa Windows XP SP2. Uglavnom trebao sam mu sredit dijeljenje (shareanje) datoteka i pretpostavljao sam da će mi za to trebat max. pola sata. Ali kako je pretpostavka majka svih mogućih zajeba uspio nisam. Nije to XP a Vista je smeće - once again.

IP adrese su dodjeljenje, Workgroup je namješten, Password protection je isključen, u Windows Firewall-u (na oba je osnovna zaštita) su namješteni Exceptionsi da radi File and Printer Share, u Visti namjestio Private Network.

Kad sam isprva napravio gornje, računala jedno-drugo nisam mogao vidjet a onda sam ga ZaGuglao i našao neki update za XP. Nakon instalacije mogao sam računala vidjet ali nikako nisam mogao uć u ono drugo. Uglavnom izbaci na oba grešku; u stilu da nemam neki permission za ulaz - krasno, normalno da sam na oba računala administrator.

E sad u međuvremenu u My Network Places u XP-u su se pojavili fileovi kojima sam dodijelio Share opciju u Visti (ne znam zašto) ali u Visti se ne pojavljuju oni koje sam namjenio za djeljenje (prema Vista računalu ja i dalje nemam pristup, samo prema mapama). I da, ovo bi bio uspjeh, no frendu trebaju fileovi sa stolnog računala na kojem je XP a u Network mapi na Visti se ne pojavljuje ništa.

Ima li možda netko ideju što bi to bilo i što još da probam?

P.S. Ispričavam se na poduljem objašnjenju, ali vidim da masa ljudi s tim ima problem pa bi možda bilo korisno kad bi ovo uspjeli riješit.

Zahvaljujem
tutix je offline   Reply With Quote