Tema: Ati 9800 Pro
View Single Post
Staro 01.04.2004., 14:04   #9
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Re: Re: Re: Re: Ati 9800 Pro

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Po mom osobnom iskustvu itekako ima razlike.
Najbolji ti je primjer Sapphire-na njihove Retail grafe nije bilo prigovora, fino su se clockale, nije bilo problema sa prikazom...OEM iste firme je dolazio sa GPU-ovima koji nisu išli kao na Retail grafi, dolazile su sa memorijama drugog proizvođača, druge latencije kvalitete itd.
Nije isto dobiti 2-3 godine garancije ili jednu.
A i isplati se dobiti orginalno zapakiranu grafu sa legalnim softom koja nije bila prošla testiranja svih domaćih časopisa i uvaljena sretnom kupcu

Mene je osobno jako veselilo dobiti orginal zapakiranu grafu koju sam pola vure morao otpakiravati iz kutije koja odkad je izašla iz tvornice nije bila otvarana.
Ne znam ali kod nas ljudi ne kuže da su vani oem konfe sasvim nekaj drugo i da se vani u te konfe ne guraju šrot komponente nego kvalitetne komponente jer je tu pravi biznis. A i te konfe se daleko pomnije slažu vani nego kod nas. Sjeti se samo situacije sa 9800XT kojem je su srezali radni takt GPU-a samo da bi bio kompatibilan sa oem konfama i s konfama nekih brand name proizvođača kako se ne bi previše grijao. Taj primjer ti govori kako je vani oem važniji nego retail.
Osim toga retail danas u pravom smislu gotovo da ne postoji osim kod primjerice ALL in wonder grafa. Hercules i Asus su još imali grafe koje bi mogle proći pod pravi retail ali ostali reatailom zovu kad dobiješ grafu u kutiji sa kablom i prastarim drajverima. Da i MSI je imao bogat softverski bundle samo zato kako bi mogao sretnicima uvaljati nikakve Nvidijine grafe.
kaj se mene tiče meni se više sviđa platiti 500-700 kn manje za grafu nego dati tolke pare za prastare drajvere, šarenu kutiju i možda koju igru koju neću nikad ni odigrat.
pinsla je offline   Reply With Quote