OK ljudi spasite me ludnice.. nakon ne znam ni sam kolko hebanja sa LANom doma i dalje imam problema. Poludit cu jer nista ne radi kako bi trebalo.
1. Komp: ASUS A8N SLI Deluxe s939 (nForce 4 - nVidia LAN + Marvell Gigabit LAN onboard mrezne)
2. Komp: ASUS A7N8X-E Deluxe sA (nForce 2 - nVidia LAN + Marvell Gigabit LAN onboard mrezne)
Dakle kao sto vidite dvije vrlo slicne ploce.. ako se to tako moze nazvat.. i TONA problema. Njih spajam na ASUSov (hmm I sense a "ASUS psychological disorder") GigaX1005 switch (kupio sam taj jer mi ga je netko sa foruma ovdje preporucio.. metalni, mali, ne grije se.. itd.. kao kvalitetan je) i sve to na D-Link 380T modem u route modu.
Modem naravno ima DHCP ukljucen non-stop jer bez njega niti jedan komp nemogu naterat da se spoji na njega.. dapace moram ga manualno resetirat natrag na tvornicke postavke da bi njemu uopce mogao pristupiti (jer je tvornicki DHCP upaljen).
Dakle evo problema...
"IP conflict detected" ili nesto slicno.. prokleti bubble ubio bi ga da mogu
Dakle tu poruku dobivam ako sve narihtam kako bi trebalo biti: Automatic IP settings i manual DNS u TCP/IP propertiesima. Probao sam naravno sve moguce kompbinacije vec... sa drugom mreznom na svakom kompu, sa manual IP itd. I jedini nacin da imam oba kompa spojena na switch i da oba mogu na net je da je na jednom IP na automatic a na drugom manual odredim recimo 192.168.1.10 (nebitno). S tim da taj na kojem je manual IP, jednostavno ne moze na net dok je ovaj drugi komp ugasen

Da.. upravo glupo, nelogicno i bizarno kako zvuci!
I danas mi je puko film .. jer u jednom trenutku, nista nije bilo dirano, samo odjednom na mojem kompu (di je inace automatic IP) dobijem onaj bubble da mi je network traffic lower or disabled.. kako vec ide, ne mogu vjerovat da se ne mogu sjetit sad tocne fraze

Ona sam poceo prckat po svemu tome.. cak sam ustekao PCI mreznu u drugi komp no onda su TEK poceli problemi.. blue screen pri bootanju i slicno.. zakljucio sam da je mrezna u banani jer nemam ni vremena ni zivaca ici testirat plocu od drugog kompa i kajjaznam...
Pa ako ima netko neke ideje ZAAAAAAAAAAAAASTO dobivam IP konflikt poruke non stop ... ZASTO bez DHCPa router ne radi...... i kako bi ovo trebalo bit sredeno...
Onaj sticky od Raka sam procitao odavno.. i poslusao sam onaj savjet "sve na automatic, upalis DHCP i to radi" no naravno meni ne radi.
P.S. Da li poredak kablova na switchu igra ulogu?? Netko mi je rekao da na starim switchevima je to bilo bitno. Inace probao sam i to mjenjati no nije imalo efekta.