skontao sam ovo na jedan ide utor stavis kabal na tom produzetku imam za 2 uredjaja za naturiti...onda dalje onaj jumper jer to na hdd ima (to je neka plastikica ...ako sam dobro skontao)
EDIT: na poledjini hdd sam citao pa sam skontao kako namjestit cable select...ali kako da izvadim taj jumper popizzzzzzz**t cu nikako ga nemogu izvaditi
EDIT1: uspio sam i jumpera izvaditi i namjestio sam na maste pa na cable select pa na zadnji nacin ali nist nepomaze napise mi kod dizanja windowsa safe mode i ostalo ali kliknem da udjem u safe mod i nece kliknem da instaliram windowse neprepoznaje hdd kao nevidi se hdd odem u biose vidim da ga bios procitao ali ga nece procitati neznam zasto...ali kada ubacim u drugi komp( imam jedan sata 250gb i prikljucim na ata jos ovaj onda mi se windowsi dignu i non stop mi prolazi CHKDSK ) ako imate neki program kako da obrisem particiju direktno kod dizanja windowsa i odma da odatle stavim nove molim pomoc !!!
EDIT2: uspio sam rijesiti problem

u pitanju je bio cd od windowsa koji nije bio ispravan i nisam mogo ucitati boot...tako da mi se non stop samo resetirao komp...i nije uspio naci podatke hvala vam svima na pomoci naucio sam o jumper malo
moderator moze lock