View Single Post
Staro 06.03.2008., 10:48   #2
~Matija~
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
** UPDATE **

Danas, kada sam se probudio sam se sjetio da mi se windowsi nisu restartali tijekom instalacije drivera za matičnu ( niti jedan put od 'n' ), pa sam išao na to da su driveri od grafičke "truli". I sada sam maknuo drivere za grafičku, te sam restartao računalo 15 x na rezoluciji 800x600, 15 x na rezoluciji 1280 x 1024 te 15 x na rezoluciji 1600 x 1200 - rezultat toga je bilo da se niti jednom nije dogodio restart!

Što mi to sada govori ? Ne vjerujem da su komponente krive za to, čisto iz razloga jer bi mi se taj problem javljao svaki put nakon boot-a, a ne ponekada, odnosno po nekom random-patternu.

Idem sada instalirati drivere grafičke na taj način da mi windowsi sami to naprave, te potražiti nešto na net-u, a ako netko ima neke ideje, neka slobodno napiše.

*PS: Još mi treba onaj "systemLOG.txt" ( ili kako god se zvao, u kojeg windowsi pišu koji se driveri učitavaju tijekom BOOT-a ).

EDIT #1: Reinstalirao sam drivere za grafičku preko windows update managera, koji je instalirao drivere uz warning da driveri nisu prošli windows LOGO certificate ( svaki put pri instalaciji mi je to rekao, no to sam zanemario jer pol' toga ne prođe taj test ). Uglavnom, onda sam išao sada testirati ulazak u windowse: 15 x na rezoluciji 800 x 600 bez pogreške, te iz prvog pokušaja na rezoluciji 1280 x 1024 mi se restartao nakon pokazivanja windows logo-a ( ono sa crticama ).

Problem jest što? - grafička? driveri? windowsi? matična :O? ( negdje sam pročitao to sa rezolucijama i crnoj slici, no problem je različit jer meni računalo ovdje stane, a kod drugih je računalo inicijaliziralo windowse sa ostalim programima ).

EDIT #2: Samo da napomenem da nisam prtljao ni po BIOS-u niti sam išta OC-o.

Zadnje izmijenjeno od: ~Matija~. 06.03.2008. u 11:16.
~Matija~ je offline   Reply With Quote