View Single Post
Staro 02.03.2008., 13:23   #14
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
bas sam s razerom imao neki dan slicnu raspravu

po mojoj teoriji bi svaki procesor s vecim mnoziteljem morao ici vise, ALI to bi bilo kad bi oni bili idealni sto nisu. Tu dolazi do izrazaja kolike si srece i koliko dobar primjerak potrefis jer neki q6600 ce mozda ici bolje od nekog q6700 jer ce jednostavno doci do limita samog procesora.

medutim, zavisno o tvornickom fsb-u tu postoji jos jedna sitnica koju znamo kao fsb wall koji je kod 1066mhz proceva po mojoj nekoj teoriji oko 530 + 0-15% u zavisnosti o ploci

sto se tice izbora batcha ili steppinga za flagship, pa uglavnom flagship model ne bude iz prve serije jer ne bude ni predstavljen odma na pocetku. S tim da q6700 konkretno je dosao u trenu kad se preslo na g0 stepping tako da ni nije bilo moguce da bude proizveden u bilo kojem drugom obliku.
medutim, qx6700 je bio b3 recimo (u datom trenutku nije bilo u proizvodnji druge), ali on je prolazio slicnu proceduru zahtjevnijih testiranja koju prolaze xeon procesori da bi mogao biti deklariran kao qx. A caka je zasto je to morao proci, pa jednostavno jer je morao raditi na istim voltazama kao i njegova slabija braca.

Da skratim, mislim da razlika izmedu konkretno q6600 i q6700 (oba g0) je u kvaliteti primjerka koji se dobije sto se tice max OC-a, a ne da ce tu odlucivati mnozitelj bas puno jer je on dovoljno visok kod oba da ga bolje ploce dobro podnose na pristojno niskim fsb-ima

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder