28.02.2008., 20:16
|
|
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Autor Vuco
Da, to mi je razumljivo, no mora se uzeti u razlog da nije isto, kod izmjene topline u našem slučaju (hlađenje CPU-a), je li finiš dobiven superfinišom (dobro, u našem slučaju šmirglanjem sa jako finim brusnim papirom) ili upotrebom kojekakvih pasti za dobivanje zrcalnog finiša. Jer, bio je davno link na XS forum, gdje je član jedan imao niže temperature kada je par sati ravnao bazu hladnjaka (i IHS-a) šmirglom do dobivanja efekta zrcala (nije to bilo pravo zrcalo, već onako, da se vidi ipak određena refleksija), nego kada je naknadno bazu hladnjaka obradio sa određenom pastom i dobio doslovno pravo zrcalo na toj bazi. Naime, čestice te paste koje su ostale na bazi hladnjaka, a koje su davale zrcalni finiš, su smetale pri provođenju topline. On je tu imao, tih par stupnjeva razlike.
|
To ti je najbolji dokaz cijeloj prici, znaci baza coolera zasmirglana fino i ravno ALI NE DA SE SJAJI jer to daje kontra efekt.
Citiraj:
Autor Vuco
Zato i pitam (ne tebe direktno, već ostale) na što misle, kada kažu da su dobili zrcalni finiš. Kojim načinom su ga dobili.
|
Pasta+papir,lepanje,honanja,laser,molekularni inzenjerig....... totalno nebitno, jedina bitna stvar je HRAPAVOST POVRSINE koju btw bilokakav smirgl-papir nemoze postici kao gore navedene kombinacije.
Citiraj:
Autor Vuco
EDIT:
U pravilu, ja se uopće ne mislim da si ti u krivu, dapače, slažem se sa tobom, no oću reći da u našem slučaju (hlađenje CPU-a), setup poput tvojeg (ravne površine, zrcalni IHS, mutna baza) neće dati u praksi nikakva poboljšanja u temperaturi.
|
Pa uvijek ce razlika bit par C osim u slucajevina konkavne/konveksne baze/a. samo velim da ak ves neko mora bit perfekcionist nek poslusa zdrav razum i znanstvene cinjenice(ili lika sa XS foruma) i napravi pravu stvar a ne da se pati sa pastom do grceva u ruci a bezpotrebno(ja recimo nebi polirao moj BT jer sam ljen ko pas i hebes 3C).
Citiraj:
Autor Vuco
Jednostavno, neravne površine učiniti što ravnijim i dodati malo paste i to je to.
|
Savrseno tocno, kao kod mene, pasta je stvorena da radi posao punjenja pora u materijalu i absorpcije topline sa njega i stvarno nema nikakve potrebe za poliranjem(eventualno smirglanje bez paste u svrhu ravnanja), a ako vec neko MORA polirat nesto onda neka ispolira IHS pa ce 2-3C bit u njegovu korist.

|
|
|