View Single Post
Staro 28.02.2008., 18:41   #48
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Ovo sa smirglanjem ako si pazljivo citao ima efekta na spiganim bazama (proca i/ili hladnjaka) dok ako je sve idealno ravno(opet nemoguce) "zrcalo" na strani kladnjaka(na CPU je OK) smanjuje toplinski tok u smjeru hladnjaka sto rezultira s 2-3 stupnja vecom temperaturom tako da bi bilo idealno imat savrseno ravne strane + "zrcalo" na IHSu + "mutnije" na bazi coolera.
Možeš li pobliže objasniti zašto misliš tako ? Jasno mi je ovo oko ravnih površina, no ovo za zrcalnu/mutnu podlogu na pojedinim komponentama mi baš i nije previše jasno.

Mislim da si puno dao, kad si rekao da bi bilo 2-3°C razlike kod ravnih površina, sa različitim finišem na IHS-u/bazi hladnjaka.
Mislim, ja sam u praksi, tolike razlike imao kad nisam imao kvalitetne paste između IHS-a i baze hladnjaka. A sve se pitam kolike bi razlike bile kad bi imao obje površine ravne (niti jedna nema zrcalni finiš) i između njih pastu, nasuprot toga, ovaj tvoj setup (ravne površine, zrcalo na IHS-u, mutnija baza na hladnjaku) ? Sve se bojim da i ako ima razlike, da bi se ona mogla prepisati slučajnoj pogrešci u mjerenju temperature, nego različitim setup-ima površina.

I na kraju, kada pričate o zrcalnim površinama, da li pričate o odlično išmirglanim površinama ili pak o upotrebi raznoraznih pasti za poliranje ?