View Single Post
Staro 27.02.2008., 19:15   #16
doom206
Dežurno smetalo
Moj komp

doom206's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Bio bi red napisati kako si riješio, barem zbog ljudi koji su ti pokušali pomoći...
Ispričavam se što nisam ranije stigao odg na ovaj post bio sam malo zauzet. Kao što znate iz gornjih postova imao sam dosta problema sa kompom u zadnjih par dana. Sve je počelo kada sam primjetio da su mi neki podaci jednostavno nestali iz kompa (mogućnost da sam ih slučajno obrisao je isključena). Nakon toga je počeo jako čudno je raditi. Usporio se, a i HDD mi se stalno vrtio iako nisam ništa radio. Još jedna bitna stvar za napomenuti je da kada sam se priključio na net, automatski se (iako nisam ni otvorio browser ni išta drugo) počelo nešto skidati (torrent i limewire su bili isključeni, u slučaju da netko pomisli na to). Skeniranje u raznim antivirusnim programima nije polučilo rezultate jer nisu ništa otkrili. Tek nakon provjere diska u TuneUp Utilities 2008, otkrivene su greške na particiji C: (nešto tipa da se jedan dio slobodnog prostora smatra zauzetim, nešto tako, nisam sada siguran), te je ponuđena mogućnost da isti program pokuša riješiti grešku nakon restartanja. To sam i učinio, te je nakon restartanja uspješno riješen taj dio problema i HDD je opet počeo normalno raditi. A što se tiče nestalih podataka i čudnog skidanja sa neta, vjerojatno mi je netko upao u komp, kao što je Srale7 rekao. To sam riješio instalacijom ZA firewalla. Nakon svega toga sam uključio CCleaner i izbrisao nepotrebne cookije i defragmantirao disk pomoću AusLogics Disk defragmantera. Komp sada ponovno radi normalno i na moju sreću sve je uspješno riješeno bez formatiranja diska.
Isprika na podužem postu, ali želio sam malo opširnije objasniti što mi se događalo sa kompom, da bi se vidjelo kako je problem riješen.
još jednom svima na pomoći. !

EDIT: Upravo sam primjetio da se riješila i jedna stvar koja me više živcirala, nego stvarala neke probleme, a to je bila razlika u vremenu pisanja posta i vremena pokazanog iznad avatara. Da li je stvar bila u vremenskim zonama ili nećemu drugom, ne znam, ali sada je i to vraćeno u normalu i vremena se podudaraju.

Zadnje izmijenjeno od: doom206. 27.02.2008. u 19:24. Razlog: riješen problem sa prikazivanjem vremena nastajanja posta
doom206 je offline   Reply With Quote