Citiraj:
Autor Denzil
Anyway... daj malo detaljnije opisi "bas kad treba podic sistem".. jel to: odmah nakon POSTA? Za vrijeme posta? U trenutku dizanja windowsa-kad se onaj logo treba pojavit?
I daj mi molim te objasni, kak je to CPU clockan ako je samo voltaza dignuta a sve drugo na default?
Kad vec imas problema onda vrati SVE na default, POGOTOVO napon koji je krivac za grijanje, i onda testiraj i trazi problem.. tek tolko napominjem, vjerujem da si znao.
Ako mozes ghostaj si particiju i reinstaliraj windowse tek tolko da vidis dal problem nestaje, da iskljucimo software.
Mozes probat vrtit SuperPi i/ili S&M da istestiras CPU i jos RAMe ako i dalje sumnjas na hardware.
Kad sve to napravis javi se 
|
"bas kad treba podic sistem".... to znaci da se nista ne dogadja cim pritisnem gumb za paljenje kompa, odnosno dogadja se ono sto sam rekao, prazna slika/zvuk ventova
CPU je clockan i samo je njegova voltaza dignuta, fsb je tek na nekih 320mhz pa nisam dizo i voltazu za chiepset, isto tako i za memoriju koja radi na deklariranih 800mhz.... zato je sve default... Ali sam probao i sa raznoraznim kombinacijama visih/nizih voltaza za cpu/chiepset/memoriju (pa i sa raznim kombinacijama mnozitelja za memoriju 2.66, 2.4 itd.)... i nista
Zanimljivo da se komp normalno restarta ako radi do cca 1-2min., ili recimo igrao sam cod4 nekih sat vremena, i bas iso probat restartat,nakon toga je trebalo oko 20min da bi komp proradio, tj uspio podic sistem (od pocetka pa do loadanja windowsa) .... znaci stvar je u hardweru, memorija je sigurno dobra, jer sam bas nedavno uzeo novih 4 modula, sa proslima se isto ovo dogadjalo......